Nagy nehezen léptek a román zsaruk: rács mögött a kolozsvári magyarokra támadó románok

Nagy nehezen léptek a román zsaruk: rács mögött a kolozsvári magyarokra támadó románok

A Kolozs megyei rendőrség azonosított és előállított 15 román férfit, akik a múlt szombaton egy kolozsvári sportrendezvény magyar résztvevőire támadtak. 

A rendőrség a honlapján szombaton közleményben tudatta, hogy a kolozsvári polgárok sok, a helyzetet tisztázó felvételt és információt bocsátottak a nyomozók rendelkezésére, egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a futballhuligánok azonosításában. Az előállítottak 19 és 35 év közötti kolozsvári, dési és tordai férfiak; ellenük rendbontás és csendháborítás miatt a rendőrség bűnügyi vizsgálatot rendeltek el. 

A közlemény szerint az előállítottak “közbotrányt okoztak” egy kolozsvári sporttelepen, és “a helyzet erőszakba torkollott”. A rendőrség azt is közölte: az esemény kapcsán még senki nem tett feljelentést.

Kolozsváron a múlt szombaton a helyi Universitatea labdarúgócsapat szurkolóihoz tartozó román futballhuligánok behatoltak egy sporttelepre, ahol a rivális CFR 1907 focicsapat magyar szurkolói csoportja által szervezett nemzetközi amatőr labdarúgókupa zajlott. A kupán erdélyi, magyarországi és felvidéki magyar szurkolói csoportok csapatai vettek részt családjaikkal együtt. A támadókat a rendezők előbb kitessékelték a kibérelt sporttelepről, de azok

később láncokkal és botokkal tértek vissza, és tömegverekedés tört ki.

 
Mire a segélyhívó számon riasztott csendőrség a helyszínre ért,

a magyar futballkupa résztvevői visszaverték a támadást, és a támadók elmenekültek.

A történtekről három nappal később számoltak be kolozsvári portálok.

A rendőrség csak a sajtóvisszhang után indított nyomozást az ügyben.

Elsősorban a megkésett hatósági fellépést sérelmezte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a belügyminiszternek küldött levelében, amelyben az ügy szigorú kivizsgálását kérte.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »