Nagy maflás Merrkelnek: EU-jelentés: a határzár hatásosabb mint az EU-török megállapodás

Elsősorban a határzár és nem az EU-török megállapodás az oka annak, hogy csökkent az Európába érkező migránsok száma – állapította meg a Frontex, az EU határvédelmi ügynöksége. A Die Welt emlékeztet arra: Angela Merkel korábban azt közölte, a határok lezárása nem nyújt tartós megoldást a migrációs válságra.

Magyar Menedék - Badiny

Hírdetés

A Die Welt beszámol be arról, hogy jelentést adott ki a Frontex, az EU határvédelmi ügynöksége, mely rámutat arra: elsősorban a balkáni határzárak miatt csökkent az Európába érkező migránsok száma, nem pedig az EU-török megállapodás miatt.

Miután Macedónia szigorított a határvédelmén és korlátozta a beutazók számát, a Görögországba érkező migránsok száma is csökkent. Ezután született meg az EU és Törökország közötti megállapodás, ami valószínűleg további migránscsoportok kedvét vette el az európai úttól – áll a Frontex jelentésében.

A Die Welt emlékeztet arra: Angela Merkel német kancellár hivatala korábban azt közölte, a macedón határ lezárása szerintük nem tartós megoldás a migrációs válságra – szemben a török-EU megállapodással.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »