Nagy könnyítés a HÉV-vel utazóknak

Nagy könnyítés a HÉV-vel utazóknak

Már minden HÉV-bérlet megváltható a MÁV mobilalkalmazásával.

A MÁV mobilalkalmazással szerdától már elektronikus bérletet is lehet váltani az összes, a fővárost elhagyó HÉV-vonal – a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV – Budapesten kívüli szakaszaira – közölte a MÁV-HÉV Zrt.

A bérletek ára és érvényessége megegyezik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénztárainál és az automatáknál váltható bérletekével. Az alkalmazásban a teljesárú és a kedvezményes bérletek is elérhetők, utóbbiakat az alkalmazás – a megfelelő kedvezményre jogosító okmány beállítása után – automatikusan felkínálja – olvasható a mavcsoport.hu oldalon megjelent közleményben.

Hírdetés

A HÉV-bérleteket korábban a BKK értékesítési pontjain lehetett megvásárolni. A MÁV mobilalkalmazással bárhol, bármikor, sorban állás nélkül lehet elektronikus jegyet vagy bérletet váltani. Az alkalmazás használatához csupán egyszer kell regisztrálni, ezután a jegyek és bérletek néhány kattintással megválthatók.

A HÉV-állomásokat az alkalmazásban az állomásnév végén lévő H betű jelzi. Jegy- és bérletváltáskor a HÉV esetén is be kell állítani a kedvezményeket, illetve a Budapest-bérlet meglétét.

A HÉV-bérletekhez – az első bérletváltás előtt – bérletigazolványt kell létrehozni az alkalmazásban, amely tartalmazza a bérletet használó utas fényképét és adatait. A bérletről a bankkártyás fizetést követően elektronikus számla készül, melyet az alkalmazásban megadott e-mail-címre küld el a rendszer. Ez a számla elektronikus formában hiteles, és továbbítható a munkáltatónak (elszámolás céljából), papíralapú számla igénylésére nincs lehetőség – olvasható a közleményben.

Kiemelték, a MÁV mobilalkalmazás fontos jellemzője, hogy csupán a vásárláskor van szükség internetkapcsolatra, a megváltott jegyek és bérletek az első letöltés után ellenőrzéskor internetkapcsolat nélkül is bemutathatók.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »