Nagy kiterjedésű hadművelet kezdődik az Iszlám Állam ellen

Nagy kiterjedésű hadművelet kezdődik az Iszlám Állam ellen

Ezerkétszáz tapasztalt harcos települ Tadmur köré (Palmyra körzetében), hogy szembeszálljon az “Iszlám Állam” terroristáival.

Az “Iraki Katonai és Népi Mozgósítási Egység” (PMU) az utóbbi hónapokban ISIS terroristákat aprított, nagyobb hadműveletek során kiűzve őket Tikritből, Ramadiból és Falludzsahból.

Számos paramilitáris szervezet egységei, közöttük a Kataib Hezbollah (Hezbollah Zászlóaljak) áramlottak az utóbbi napokban Palmyrába, hogy felkészüljenek az ISIS terroristák elleni nagy csatára.

A fejlemények azután következtek, hogy Oroszország bejelentette a Szíriában állomásozó fegyveres erői új parancsnokának a kinevezését, felkészülve az extrémisták megsemmisítésére az UNESCO világörökségi helyszínnek számító történelmi város körül.

Hírdetés

Július 21-én csütörtökön az ISIS terrorszervezet Palmyrától keletre fekvő parancsnoki és vezetési pontjai semmisültek meg, miután az Orosz Fegyveres Erők hat TU-22M3 nagy távolságú bombázót küldtek Szíriába, kijelölt célpontokra történő precíziós csapásmérés céljából.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium a légi csapásokról egy nyilatkozatban közölte:

“Műholdas felderítési adatok szerint a légi csapások lerombolták a terroristák csoportosításainak két vezetési pontját, megsemmisült a személyi állományuk és harcjárműveik az állásokban.”

A Daesh/ISIS terrorentitás elleni offenzíva hamarosan elkezdődik.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg ( RIA FAN, TASS)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »