Nagy Katalin mûsorvezetõ elõre kifejezi a tutit!

Jó Reggelt Magyarország, 2019. 07.26. 06:00 óra után

Kifogás bejelentése vitatott ügynek nem pártatlan feldolgozása okán.
Kifogás bejelentése politikai mozgalom szolgáltában álló műsorszolgáltatás okán!

Műsorvezető: Hány klímamenekült indulhat el Afrikából?
2018. december 12-én a Magyar Országgyűlés plenáris ülésén a Kormány képviseletében mondta Szijjártó Péter, miniszter úr, forrás a Magyar Országgyűlés plenáris üléséről készült jegyzőkönyv:
Szijjártó miniszter úr szerint az iparosodás előtti korszakhoz képest napjainkra 0.12 Celsius fokkal nőtt az átlaghőmérséklet. A Miniszter úr szerint világossá kell tenni, hogy a lakóhelyüket éghajlati okok miatt elhagyó személyek nem menekültek. A genfi egyezmény értelmében ugyanis az minősül menekültnek, akinek a nemzeti, faji, vallási vagy meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása miatt, vagy politikai meggyőződése következtében hazájában üldöznek vagy annak megalapozott veszélyének van kitéve.

A Miniszter úr vélekedéséről a reális zöldek az MTI-OS útján kiadott közleményükben hívták fel figyelmet:
2019. január 9., szerda 11:49
cid:[email protected]
A Reális Zöldek Klub közleménye
Budapest, 2019. január 9., szerda (OS) – Veszélyben a képviseleti demokrácia! Testüreg politizálással, elzárkózással lehet egy ország energia politizálását művelni, illetve egy darabig biztosan lehet, csak az ilyen fajta energetikai politizálást nem részvételi demokráciának hívják.

A reális zöldek lobbi tevékenységének a lényege, nem más, mint a nemzeti érdekek előtérbe helyezése! Az Egyesült Királyságban, magántársaság választja ki, dönti el, hogy ki lehet atomerőmű, atomerőmű beruházás vezetője, munkatársa. Nálunk a vezetők kiválasztását tárca nélküli miniszter dönti el! A negyedik Orbán kormány gépezetében a kormányzat energiapolitikájának a gondozására négy miniszter kapott mandátumot. A reális zöldek nem találják a bejáratot az energetikai kormányzat gombolyítóihoz. A reális zöldek álláspontja nem egyezik meg Áder János köztársasági elnök úr előrejelzésével, hogy 2030-ban napelemmel és atommal termeljük meg a villanyunkat. Az Államelnök úr szerint a klíma védelmével is, csökkenthető a migráció a klímaváltozás tovább erősíti a migrációs folyamatokat.
Szijjártó Péter miniszter szerint világossá kell tennünk, hogy a lakóhelyüket éghajlati okok miatt elhagyó személyek nem menekültek. A genfi egyezmény értelmében ugyanis az minősül menekültnek, akinek a nemzeti, faji, vallási vagy meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása miatt, vagy politikai meggyőződése következtében hazájában üldöztetésnek vagy annak megalapozott veszélyének van kitéve.
Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub
Elindulnak a klíma menekültek, (Műsorvezető: 06:40 óra)

A műsorvezetők nem kelhetik azt a benyomást, hogy már eleve megvolt az értékítéletük a szóban forgó témáról, miszerint az éghajlatváltozás miatt Afrikából elindultak migránsok.

Hírdetés

A pártatlan műsor szerkesztőjének nem kell föltétlenül arról gondoskodnia, hogy minden egyes műsorában vagy híranyagában minden érintett felett megszóltasson, lehet helyénvaló a téma szűk fókuszba állítása, de az interjú alany kérdezésének a módját ilyenkor is a pártatlanság szellemének kell meghatároznia.

A műsorszolgáltatás politikai mozgalom szolgálatában állt!
Nevezetesen az ellenzék szolgálatában állt.
30 ellenzéki képviselő éghajlatváltozásról szóló előterjesztéséről a Magyar Országgyűlés, 2018. december 12-én folytatott vitát.
Az ellenzéki képviselők a vitán való részvételük helyett balhézni vonultak a Bojtár utcába!
A vitán a Kormány fenti véleményét Szijjártó Péter miniszter úr fejezte ki.
Ellenzéki képviselő a vitán nem vett részt, annak ellenére, hogy 30 ellenzéki képviselő volt a éghajlatváltozásról szóló előterjesztés aláírója.
A vitán a FIDESZ véleményét Bencsik János, a KDNP véleményét Aradszki András képviselő fejezte ki. A illetékes tárca véleményét Kaderják Péter államtitkár, aki egyébként a katowicei magyar delegáció vezetője, de 12-én reggelre Palkovics miniszter vissza rendelte Budapestre.

07:00 óra után hír műsorszolgáltatás keretében nyilvánosságot adtak Schmuck Erzsébet képviselő véleményének. Ez nem része a kifogás bejelentésnek, de az igen, hogy a Képviselő hölgy sem vett részt az éghajlatváltozásról szóló az Országgyűlés plenáris ülésén sorra került vitán, ennek a hallgatóval való közlése elmaradt.

December 12-én még tartott Katowicében a klímacsúcs! December 14-én lett vége:

Katowice, klímacsúcson kifejezésre került, hogy mindenkit be kell vonni a párbeszédbe.

Budapest, 2019. július 26.

Juhos László, reális zöldek elnöke


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »