Nagy István: az európai mezõgazdaság halálos ítélete is lehet a Bizottság új

Nagy István: az európai mezőgazdaság halálos ítélete is lehet a Bizottság új stratégiája

https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/nagy-istvan-az-europai-mezogazdasag-halalos-itelete-is-lehet-a-bizottsag-uj-strategiaja.21996.html

A reális zöldek osztják az agár tárca első emberének a véleményét.

A 2010-es választások után 10 évig vártak a reális zöldek a fenti miniszteri véleményre.

Az agrár tárca hazatáján elvárható politikai és kormányzati szakmai ügyek kezelésére a reális zöldek időben felhívták a figyelmet, javaslatot tettek Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A FIDESZ két év alatt felismerte, amire az MSZP hat év alatt képtelen volt rájönni!

Azt a tényt, hogy Ángyán József agár-környezetgazdálkodás és vidékfejlesztési jövőképe Magyarország számára az EU-ban zsákutca.

A FIDESZ a 2010. évi választási kampányban felhasználta Ángyán József agárpolitikára vonatkozó javaslatait, két év után azonban a vidékfejlesztési tárca felismerte Ángyán József agrárpolitikára vonatkozó reformjavaslatai valójában alkalmatlanok, arra, hogy a Nemzeti

Vidék Stratégia kerettervbe kerüljenek.

Ángyán József politikai karrierje Magyarországnak 2004-ben az EU-hoz való csatlakozása idején kezdődött meg.

A Magyar Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága Magyarországnak az EU –hoz 2004-ben történt csatlakozása előtt a mezőgazdaság szereplői számára a természet közeli gazdálkodás

prioritását jelölte meg.

Hírdetés

A javaslat hátterében az Európai Unió Közös Mezőgazdasági Politikájának (Common Agricultural Policy, CAP) mezőgazdasági többlettermelés csökkentésére és a támogatási összegek növekedésének a megállítására vonatkozó reformtörekvéseinek a magyar agárgazdálkodásra kritika nélküli adaptálása állt.

Az MSZP zöld politikusai, köztük Szili Katalin házelnök asszony kritika nélkül politikai támogatást adtak a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Nemzeti Agár- környezetvédelmi Programjának.

Az MSZP zöld politikusaival szemben a földművelésügyi és vidékfejlesztési tárca szakmai vezetése folyamatosan kénytelen volt meghátrálni, alul maradt.

Ángyán József a Szent István Egyetem Környezet –és Tájgazdálkodási Intézet igazgatója meghatározó íródekája lett a Közös Mezőgazdasági Politika ideológiáját, mindenekfelett erőltető MSZP zöld politikusok számára.

Egy sor zöld szervezetet, a Védegyletet, a WWF nemzetközi alapítványt kezdte tömni pénzzel a politika.

Reális Zöldek közleménye, 2011-ben:

Távozzon a triumvirátus!

A magyar mezőgazdaságnak 2011-ben nemcsak a belvíz okoz kárt!

A reális zöldek azonnali cselekvésre szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt!

A magyar mezőgazdaság számára 2011-ben nemcsak a belvíz okoz kárt, hanem emberi tényező is. A rendszerváltás óta a paraszt tárca élére nem került ilyen gyenge, szakmailag képzetlen, mezőgazdasági, vízügyi, környezetvédelmi gyakorlati tapasztalatok nélküli három vezető, mint most került.

A Vidékfejlesztési Minisztérium élére került triumvirátus: Fazekas Sándor miniszter, Illés Zoltán államtitkár, Ángyán József államtitkár minimális gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezik feladata ellátásához.

A reális zöldek felszólítják Orbán Viktor miniszterelnököt a triumvirátus azonnali leváltására a Vidékfejlesztési Minisztérium éléről.

Juhos László, Reális Zöldek Klub elnök

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1999

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2024

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2004


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »