Nagy gondban a nyomkövetős gyömrői polgármester a választás után

Nagy gondban a nyomkövetős gyömrői polgármester a választás után

Elvesztette testületi többségét Gyömrőn Gyenes Levente.

A várost egy kisebb megszakítással 2002 óta vezető Gyenes Leventét, aki ellen több büntetőeljárás is volt és van, kellemetlen helyzetbe hozta a vasárnapi választás. Az őt támogató helyi tömörülés kikapott a vasárnapi választáson.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk márciusban engedték ki féléves előzetes letartóztatás után. Számlagyáros ügyletbe keveredett, másfél milliárdos adócsalás miatt vizsgálódnak az ügyében.

A testületi üléseket a mai napig nyomkövetővel a lábán kénytelen vezetni.

A 444.hu elemezte a választási eredményt. A voksolás előtt az volt a helyzet, ha Gyenes Levente szervezete, a Jó Itt Élni (JIÉ) jelöltjei mind a három választókerületet elveszítik, akkor a polgármester kénytelen lesz kisebbségben vezetni a várost a továbbiakban.

Két ellenzéki tömörülés is indított jelöltet mindhárom választókerületben: a Mi Hazánk és a Hajnal Egyesület Gyömrőért (HEGY), sőt, a 7-es választókerületben még egy független jelölt is elindult.

Vasárnap mind a három körzetben buktak a Jó Itt Élni jelöltjei. A Hajnal Egyesület Gyömrőért színeiben Angyal Ágnes Magdolna, Árkosi Brigitta és Váradi Attila is befutott. Így Gyenes Leventéék bukták a többséget.

Nyitókép: Forrás: Facebook/Gyömrő Város Önkormányzata

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »