Nagy gond a vízhiány Bölönben

Nagy gond a vízhiány Bölönben

Bölönben mára időszerű és nagy gond lett a szárazság okozta vízhiány, függetlenül attól, hogy ezt gondolatban összekapcsoljuk-e a klímaváltozással, vagy sem. Tény, hogy a probléma ide is elért. Amint azt Ferencz Zoltán polgármester elmondta, a vízhiánynál nagyobb gond nem kell egy faluban.

Bölönnek van ugyan vezetékes vízhálózata, amelyet eredetileg 500 család kiszolgálására terveztek, de mivel többen vannak rácsatlakozva, kellő nyomás híján még a meghatározott, a 8 és 16 óra közötti időszakban sem tudják ellátni vízzel a fogyasztókat. Mindennek tetejébe a bölöni magánkutakból is megy el a víz – tudtuk meg az elöljárótól –, de majdnem teljesen kiszáradt a hivatal tulajdonában levő bölöni horgásztó is.

Hírdetés

Tervezik ugyan a vízhálózat korszerűsítését, hogy új kutak ásásával megoldják a problémát, de arra nincs sok esély, hogy ezt a közeljövőben megvalósítsák. Az önkormányzat erre a célra 11 millió lejes pályázatot nyert, amely jelenleg a közbeszerzési folyamatnál tart. Nyertest is hirdettek, de az eredmény ellen fellebbezést nyújtott be az egyik vesztes cég, így valószínűleg eltart, amíg az ügyben ítéletet hirdetnek és elkezdődhet a konkrét munka.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »