Nagy fordulat az atlétikai vb ügyében?

Nagy fordulat az atlétikai vb ügyében?

A sportági szövetség azt állítja, a fővárosnak nincs is illetékessége, ebből következően vétót sem emelhet.

Nincs köze a fővárosnak a budapesti 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez, azt ugyanis a hazai sportági szövetség pályázta és nyerte meg, a kormány segítségével – derül ki a Magyar Atlétikai Szövetség Telex által megjelentetett közléséből.

Hírdetés

A sportesemény megrendezésére a kormány vállalt garanciát, a rendezésben a most vétót említő fővárosnak nincs feladata vagy kiadása, „illetékessége” – vélekedik a sportszervezet.

Az esemény megrendezését a világszövetség, a honi szervezet és a magyar kormány háromoldalú szerződése garantálja, ezzel adnának 2023-ban óriási lökést a koronavírus-járványból kilábaló magyar turizmusnak, a magyar atlétikának és a közönségnek.

Mint ismert, a Fudan-törvényre reagálva Karácsony Gergely főpolgármester Budapest élén arra készül, hogy az önkormányzat szeptember 1-jei ülésén vétót emeljen a rendezés ellen. Kiss Ambrus főpolgármester állítja, a főváros illetékességét az is jelzi, hogy a megrendezésről szóló megállapodáson Karácsony Gergely aláírása is szerepel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »