Nagy fenyegetések továbbra is Lengyelország ellen a holokauszt-törvénytevezet miatt

Nagy fenyegetések továbbra is Lengyelország ellen a holokauszt-törvénytevezet miatt

Az amerikai Wall Street Journal kiemelt helyen foglalkozik azzal, hogy a lengyel parlamentben immár a szenátus is elfogadta azt a törvénytervezetet, amely börtönbüntetés kiszabását is lehetővé teszi annak a lengyel vagy nem lengyel állampolgárnak, aki Lengyelországban vagy külföldön a lengyel népet a holokausztban vagy bármely más háborús bűnben való részvétellel vádolja.  Izrael és az Egyesült Államok súlyos következményeket helyezett kilátásba, ha a tervezetet a lengyel államelnök is aláírja. A cikk megjegyzi ugyanakkor, ellentétben  Franciaországgal, Belgiummal vagy Norvégiával, Lengyelországban a nép semmilyen államilag szervezett erőfeszítést nem tett a zsidók deportálására.

 (Echo TV nemzetközi lapszemléjéből, először ma 11:55-kor)

Hírdetés

Az MTI már tegnap ezzel kapcsolatban idézte Washington azon reagálását, hogy a törvény elfogadása súlyosan károsítja majd az amerikai-lengyel stratégiai együttműködést.

Jé, az USA majd azt fogja mondani szegény Varsónak: gyerekek, nem viszek oda több rakétát és katonát nektek, oszt támadjon meg benneteket holnap Ruszkiföld? Élvezetes, ahogyan az amerikai neokonok a két „rossz” között vergődnek majd.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »