Nagy fejlesztéssel végzett Dél-Pesten a BKK

Nagy fejlesztéssel végzett Dél-Pesten a BKK

Négy megállóhely hét peronja újult meg az 50-es villamos vonalán a BKK beruházásában.

Véget értek a munkák az 50-es villamosvonal dél-pesti megállóinál, a XIX. kerületi Kossuth tér és a XVIII. kerületi Szarvas csárda tér között. A felújítás során a kivitelező Colas Alterra Zrt. négy megálló – a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú fel- és leszállóhely), valamint a Szarvas csárda tér – peronjait és peronberendezéseit építette át.

A korszerűsítés az alábbi feladatokra terjedt ki:

  • Elbontották a meglévő megállókat, majd korszerű peronokat építettek új utasvárók és utastájékoztatók, valamint hulladékgyűjtők elhelyezésével.
  • A megállók környezetében cserélték az Üllői úton a kopóréteget és új burkolati jeleket festettek fel.
  • Elvégezték a szükséges közműkiváltást, korszerűsítették a csapadékvíz-elvezető rendszert a peronok környezetében.
  • A megállók hosszában vágányszabályozást végeztek, felújították az életvédelmi kerítéseket, új korlátokat helyeztek el, valamint lefestették a felsővezeték-tartó oszlopokat.
  • Felújították a csatlakozó út- és járdaszakaszokat, autóbusz-megállókat, illetve gyalogátkelőhelyeket.
  • 39 új fát telepítettek, és a zöldfelületet is rendezték

Hírdetés

A „Budapesti villamos- és trolibuszjármű-projekt II. ütem (IKOP-3.1.0-15-2017-00013)” a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt (amely során a hét peron átépítésén túl összesen 26 darab (5 hosszú és 21 rövid) CAF-villamos gazdagította még a fővárosi járműparkot, illetve a már korábban beszerzett, Budapesten közlekedő 47 CAF-villamost és az említett 26-ot rádiós váltóállító berendezéssel szerelték fel) megvalósítását az Európai Unió az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében a Kohéziós Alapból 17,6 milliárd forinttal támogatja. A Támogatási Szerződés teljes összege a fővárosi önrésszel nettó 17 699 115 044 forint – tájékoztatott közleményében a BKK.

A vállalat a többi között arra is kitér, hogy a közösségi közlekedés, valamint az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése idén is hangsúlyos szerepet kap. Rendelkezésre álló anyagi forrás esetén például újabb járművekkel bővülhet a CAF-flotta, miután a BKK megállapodott a villamosok gyártójával, és a szerződésmódosításnak köszönhetően 2022. május 17-ig – teljesen vagy részlegesen – lehívhatja a még opcióban szereplő 51 villamost.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »