Nagy Ervin nem szerepel többé a HírTV-ben

Csak a bosszú hajtja a Hír Tv-t, a Lánchíd rádiót és a Magyar Nemzetet is magában foglaló médiabirodalom tulajdonosát, Simicska Lajost – nyilatkozta a Magyar Időknek Nagy Ervin filozófus. A Jobbik egykori alelnöke bejelentette: nem kíván szerepelni a jövőben a Hír TV műsoraiban. A Csörte című vitaműsorban tavaly augusztus óta szereplő egykori politikus levélben közölte felmondását a televízióval, a szakmai koncepciót nélkülöző műsorszerkezetre hivatkozva.

A Hír Tv hangnemváltozása Nagy Ervin szerint nem pusztán a 180 fokos politikai fordulatban mutatkozik meg, hanem a tulajdonos bosszúszomjában, amely ideológiai elvek nélkül teremti meg a politikai értelmezés keretét. Szerinte jobbikos és szocialista politikusok egyaránt kapnak műsoridőt, ha megszólalásukkal a Fidesz–KDNP-t támadják. Példaként említette, hogy a műsort is megszakították, csak hogy élőben kapcsolják Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt Brüsszelből. A volt politikus úgy látja: főként a Jobbiknak vált jelentős fórumává a televízió.

Nagy Ervin kifejtette: a Csörte szerkezetében is tükröződik a vehemens Fidesz-ellenesség. A vitaműsor eredeti koncepciója szerint két bal- és két jobboldali közszereplő ütköztetné nézeteit egy moderátor jelenlétében, ám az utóbbi időben ezt a felállást felülírta az új műsorpolitika. Az egyik adásban a jobboldali szekcióban a partnere a Lánchíd Rádióból ismert Hegedűs Szabolcs volt, aki konzervatív értékek helyett kizárólag kormánykritikus nézeteket képviselt. A szintén Lánchíd rádiós moderátor, Bella Levente hasonlóan elfogultan irányította a beszélgetést, láthatóan egyes résztvevők mellett és mások ellen foglalt állás, s a megvitatott témák felvezetése sem volt semleges. Nagynak így abszurd módon három vitapartner ellenében kellett érvelnie. Az egykori politikus leszögezte: miután mindennek betetőzéseként a Csörtét újabban az általa elfogadhatatlannak tartott Szabadfogás című műsor szerkesztője vette át, megérlelődött benne a döntés: nem szeretne részt venni a Hír Tv egyik vitaműsorában sem.

Hírdetés

Mint a Magyar Idők is beszámolt róla: az utóbbi hetekben a munkatársak is nagy számban mondanak fel a Hír TV-nél.

Forrás: Magyar Idők

The post Nagy Ervin nem szerepel többé a HírTV-ben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »