Nagy Ervin: Folytassa Ferenc!

Nagy Ervin: Folytassa Ferenc!

Gyurcsány szerint is káosz, instabilitás, legalább félév kormányzás nélküli ország, sötétben tapogatózó parlament, és előre hozott választás lesz itt, ha nyernek a “nem-fideszes” pártok; és ez szerinte nagyszerű volna – kell még valamit mondanom, Ildikó?

Mondják, hogy az őszödi rém reálpolitikus. Szerintem nem… Hazug, mint ahogy az egy kiugrott, és az egykori társait eláruló politikustól elvárható; álszent, mikor folyton-folyvást moralizál és mindenki másban rosszat vél felfedezni; és ravasz, mint a róka, de olyan rosszféle, nem éppen Vuk örököse. És végül gyűlölködő, hisz úgy süt belőle az ellenszenv az egyház, a vallásos emberek és a határon túli magyarok iránt, hogy az már-már kiégeti szemünket.

De létezik, és tudomásul kell vennünk, hogy van; és vannak követői is. És most, végre valahára, valóban megcsillogtatta reálpolitikusi erényeit is, hisz elismerte, hogy ha veszít a Fidesz, és nyernek a nem-fideszesek (cakompakk), akkor jön az instabilitás, és nem lesz itt semmiféle kényszer-koalíció, alkotmánymódosítás, köztársaság visszaállítása, de nem tör ki hirtelen a demokrácia, és nem lesz szakértői kormány se. Amely amúgy egyébként sincs.

És ez a realitás. Végre igazat mondott. Folytassa Ferenc!

Az ex-miniszterelnök egyébként a Civil Rádió adásában, Fiala János kérdésére ismerte el azt, hogy ha a kormánypártok elvesztik a választásokat, a „nem-Fidesz pártok” pedig többségbe kerülnek a parlamentben, akkor „elhúzódó koalíciós tárgyalások” lesznek, „aminek a végén új választás” fog következni.

Kell még valamit mondanom, Ildikó? – hogy a klasszikus őszödi beszéd végét idézzük.

Szerintem nem. Mert ebben a mondatában minden benne van. És annál is több…

Hírdetés

Mily érdekes, és ez a többlet is benne van ebben a sommás véleményben, hogy Gyurcsány Ferenc a Jobbikkal már az esetleges „elhúzódó koalíciós tárgyalásokban” gondolkodik. Lám csak! Mégis?

Amúgy nem eszik olyan forrón a kását. A minap kérdezte jogosan lelkész ismerősöm, hogy miért tojták össze sokan a gatyájukat a hódmezővásárhelyi eredmények után. Hisz a testület összetétele így is tíz fideszes, két jobbikos és ballibsi, amely kiegészült most egy „transzpárti polgival” (copyright Reverend)? Azaz 11:4-ről, 10:5-re módosult a testület összetétele, ami éppen kétharmad… Azaz nagyjából megjósolható, hogy mi lesz ebben a városban – véli a már polgármesterséget is megkóstoló lelkész barátom.

Ráadásul a „transzpárti” Márki-Zay első komolyabb útja a szoci Botkához vezetett, ahol is egy uniós zászlóval a kezébe vigyorgott egy jó nagyot, amitől valószínűleg lefagyott több jobbikos szájáról is mosoly.

Szóval kis győzelem volt ez, egy csata csupán, nem a háború.

Ráadásul jól mutatja azt is, hogy mi várna ránk. Márky-Zay ugyanis, az egyik legütősebb ígéretéről, miszerint a magánszemélyek építményadóját eltörli majd, két nappal a hivatalba lépése után elismerte, hogy mégsem. Pedig a fideszes többség akarja… De ő nem. Mert szerinte nincs rá pénz.

Lám! Szép jelkép ez, és szépen szimbolizálja azt, hogy mit várhatunk, és hogy mit vár Gyurcsány Ferenc is, az egyre csak esélytelenebb összellenzéki győzelem után.

The post Nagy Ervin: Folytassa Ferenc! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »