Nagy erőkkel készül a rendőrség a mai tüntetésre

Több tízezres tömegre számít a rendőrség a mai tüntetésen. A CÖF–CÖKA úgy fogalmazott: az ellenzéki pártok az utcai földharc provokálásában érdekeltek, így kül- és belföldi felbujtóikkal egyetemben a szilárd többségű választási győztesek ellen szervezkednek.

Már több mint százezren érdeklődnek a ma délutánra szervezett „Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért” nevű rendezvény iránt, amely 17.30-kor kezdődik a fővárosban az Operánál – ahonnan a tervek szerint a Kossuth térre vonulnak majd.

A szervezők szerint a Fidesz választási rendszere, a kormány gyűlöletkampánya a többséget egyharmados kisebbségbe szorította, ezért a többi között követelik:

A szavazatok újraszámlálását!
Gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát!
Tisztességes választást! Új választási törvényt!
Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!

Hírdetés

Már telepítik a kamerákat
A rendőrség is nagy erőkkel készül a rendezvényre, és láthatóan a hatóságok is több tízezres rendezvényre számítanak. A Hír TV Online is úgy értesült, hogy hatalmas a készültség, rengeteg rendőr lesz kint az utcákon, a Kossuth tér környékén pedig térfigyelő kamerákat szereltek fel. Emellett több kamerás autót is telepítettek a környékre.

A rendezvényen való részvételre az ellenzéki pártok is buzdítják a híveiket. A Jobbik azt írta, „a Jobbik országos választmányának és országos elnökségének döntése értelmében, a párt vezetése és képviselőjelöltjei részt vesznek szombaton a kormányváltásért szerveződő tüntetésen. Percről percre egyre több olyan eset lát napvilágot, melyek megerősítik, hogy országos méretű választási csalás történt, melyet a Fidesz-KDNP koordinált.”

Az MSZP közölte, a választás után soha sem tapasztalt számú bejelentés érkezett a szavazáson észlelt szabálytalanságokról a párthoz. „A szükséges jogi lépéseket megtettük, ezzel együtt az MSZP úgy döntött, hogy részt vesz szombaton a tüntetésen az Operánál mindazokkal, akiknek fontos a demokrácia és a választás tisztasága.” A szocialisták budapesti elnöke, Kunhalmi Ágnes külön Facebook-posztban buzdított részvételre.

A DK is részt vesz a demonstráción „Milyen ország az, ahol még a választási eredményről is kiderülhet, hogy elcsalták? Nem Magyarország, a mi hazánkban ilyet senki nem tehet meg következmények nélkül! Itt az ideje a nemzeti ellenállásnak! Nekünk is és Neked is ott a helyed a szombati tüntetésen” – írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc pártelnök, valamint a Momentum is támogatja a rendezvényt.

Hidvégi Balázs a tüntetés kapcsán azt mondta: az ellenzék lenézi az embereket, semmibe veszi a választói akaratot, a kristálytiszta eredményt mindenkinek el kellene fogadnia.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »