Nagy döntést hozott a Volner Párt

Nagy döntést hozott a Volner Párt

A parlamenti képviselő azt mondta, a hazát választja a megszerezhető állami százmilliók helyett.

Nem indul a tavaszi parlamenti választáson a Volner Párt. A szervezetet 2020-ban alakította Volner János országgyűlési képviselő, akit kizártak a Jobbikból.

Hírdetés

Most azt közölte, hogy a párt támogatottsága folyamatosan nő, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges 5 százalékot.

„Ebből kiindulva azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon. Vitán felül áll, hogy a párt további építéséhez nagyon jól jönne a választási kampányban megszerezhető több száz millió forintos állami támogatás, hiszen politikát pénz nélkül nagyon nehéz csinálni. Mivel azonban jobbközép pozíciónk miatt elsősorban jobboldali szavazókat tudunk megszólítani, 5 százalékot el nem érő választási szereplésünk a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné. A döntés számunkra nem lehetett kérdéses: a hazánkat választjuk a megszerezhető állami százmilliók helyett” – írta.

Volner János erre kért több más, a Jobbikot hozzá hasonlóan elhagyó, majd pártot alapító politikust is, így Varga-Damm Andreát, Toroczkai Lászlót, Bencsik Jánost.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »