Nagy dologra készül Magyarország legnagyobb bankja

Az előző évinél 15 százalékkal több, 61,3 milliárd forint osztalék kifizetését tervezi az OTP csoport a 2017-es eredményből – mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az idei várakozásokkal kapcsolatban elmondta, továbbra is erős növekedésre számítanak. A jövőben nőhet a lakossági és a vállalati hitelezés egyaránt, de a lakossági állománynál ugyanakkor erősebb bővülést várnak. Az árfolyamszűrt teljesítő hitelállományok növekedési üteme – a további akvizíciók lehetséges hatása nélkül – megközelítheti a 2017-es 10 százalékos ütemet.

Az elnök-vezérigazgató közölte, amíg nem lesz jelentősebb kamatemelkedés, az OTP 10-15 bázispont nettó kamatmarzscsökkenésre számít 2018 egészében.

Hírdetés

Az akvizíciókkal kapcsolatban azt mondta, a versenytársak egy-egy leánybankjának megvásárlására reális lehetőséget lát, azokban az országokban ahol jelen vannak.

Európában jelenleg két országban látnak konkrét akvizíciós lehetőséget, de nem nevezte meg az országokat. Olyan akvizíciót terveznek, amit gyorsan végre tudnak hajtani, és megtérül. Szlovákiában 3-4 bank uralja a piac 90 százalékát, ott nehéz célpontot találni, Romániában „jó lenne” tovább növekedni – jelezte.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »