Nagy dobásra készül a Magyar Posta

Nagy dobásra készül a Magyar Posta

A terv többek között egy modern raktár létrehozása, melyet korszerű technológiával és szoftverekkel támogatnak.

A Magyar Posta a Waberer’s csoporttal együtt fejlesztené az e-kereskedelemhez kapcsolódó teljes raktárlogisztika piacát.

A két cég tudása és tapasztalatai jól ötvözhetők: a Magyar Posta az e-kereskedelmi logisztikai tudását, a Waberer’s pedig a raktárlogisztikát hozza az együttműködésbe. A két társaság és a közös vállalat együttesen tehát minden logisztikai feladatra vonatkozóan teljes körű kiszolgálást tudna nyújtani a jövőben.

A cégek június 24-én közölték az együttműködési tervet, egy hónappal később pedig az állami nagyvállalat friss fejleményket osztott meg a VG.hu-val. A Magyar Posta Zrt. társasági kommunikációs osztálya közölte: a Waberer’sszel egyelőre csak a szándéknyilatkozatot írtak alá, ezért az együttműködéssel kapcsolatban még számos kérdés nyitott.

Hírdetés

„Tekintettel arra, hogy jelenleg a pontos beruházási igény és az üzleti modell kidolgozása zajlik”, egyelőre nem lehet tudni, hány milliárd forintos forgalom, mekkora piacrész megszerzése szerepel a tervekben. Az már bizonyos, hogy

a mostani elképzelések szerint az új raktár 2023 szeptemberére készülhet el, a közös szolgáltatásnyújtás pedig már idén év végére megkezdődhet.

A cél egy fulfilment szolgáltatás kialakítása, mely alatt az e-kereskedők raktárfeladatait, ügyfélkiszolgálását, valamint az ehhez kapcsolódó adminisztrációt értik.

A tájékoztatás szerint a Magyar Posta mindent megtesz azért, hogy modern, minőségi szolgáltatásokat nyújtson. Az együttműködés által bővíti szolgáltatásai körét, támogatja az e-kereskedelmi partnereit, tovább erősítve ezzel a hazai CEP-piacon betöltött szerepét. A Magyar Posta szerint a fejlesztés végső soron a jelenleginél hatékonyabb és versenyképesebb szolgáltatást tesz elérhetővé a webáruházi ügyfeleknek, miközben a vásárlóik számára a kézbesítés még gyorsabbá, és még pontosabbá válik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »