Nagy Dávid: Győzött az igazság, érvénytelen volt Falath Zsuzsanna elbocsátása

Nagy Dávid: Győzött az igazság, érvénytelen volt Falath Zsuzsanna elbocsátása

A Pozsonyi Kerületi Bíróság végzése alapján is érvénytelen volt Falath Zsuzsanna elbocsátása – Nagy Dávidot kérdeztük.

Négy éve húzódó peres eljárás végére tett pontot a Pozsonyi Kerületi Bíróság – emlékeztet Nagy Dávid, a Pozsonyi Városi Múzeumból elbocsátott Falath Zsuzsanna jogi képviselője. A perben első fokon tavaly született döntés, amely kimondta, hogy a pozsonyi múzeum a munkajogot megsértve bocsátotta el állományából a fiatal történészt.

Hírdetés

A döntés értelmében Falath Zsuzsi munkaviszonya a Pozsonyi Városi Múzeumban nem szűnt meg, és mivel a munkaadó hibájából nem töltötte be a munkakörét, jogosult az elmaradt bérére. Az ügyvéd hozzátette, a bíróság döntése a határozat kézbesítésekor lép jogerőre, erre a múzeumnak a végzés időpontjától számítva 15 napja van. Nagy elmondta, ügyfelével várják a múzeum ajánlatát, a további lépéseket ennek függvényében teszik meg.

Az ügyvéd hozzátette, a munkajogi per mellett ügyfelével egy antidiszkriminációs eljárást is indítottak a Pozsonyi Városi Múzeummal szemben. Nagy Dávid bízik benne, hogy a munkajogi perben született kedvező döntés után ez az eljárás is felgyorsul, és már az idén tárgyalásra kerül sor.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »