Nagy csata bontakozik ki Aleppoban

Nagy csata bontakozik ki Aleppoban

Katonai források szerint a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségesei egy nagyméretű offenzívába kezdtek Khan Tuman városában, Aleppo déli külterületén. Jelentős számú erősítés érkezik a térségbe, miután iszlamista fegyveresek szállták meg a települést a múlt pénteken. – közölte az almasdarnews.com

A jól kiképzett Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) alegységei és a 65. Különleges Műveleti Ejtőernyős Dandár áll az előkészített offenzíva élén, hogy megtorolja több iráni katonai tanácsadó halálát, akiket a támadó „dzsihádisták” öltek és sebesítettek meg Khan Tumanban.

Hétfőn korán Mohszen Rezaej vezérőrnagy, az Iráni Forradalmi Gárda tábornoka kemény megtorlást helyezett kilátásba a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezettel szemben a Khan Tumanban megölt iráni katonai tanácsadók miatt. Katonai források ezen kívül megerősítették, hogy orosz katonai repülőgépek aktívan be fognak avatkozni a soron következő csatába.

Hírdetés

Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége és rakéta sorozatvetői, szíriai és orosz katonai repülőgépek légi támogatásával, megsemmisítettek ellenséges védelmi állásokat, három harckocsit és egy páncélozott járművet. A jelentések szerint nagyszámú radikális iszlamista fegyveres meghalt.

A város hadászati jelentőséggel bír, mióta fő ellátási útvonalként szolgál a Rashidin harctér felé és Aleppo déli bejárta, amelyről belátható az Aleppo -Damaszkusz országút.

Az Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet irányította Dzsaish Al-Fatah szövetség vahhabita fegyveresei egy nagy támadás során május 6-án megszállták Khan Tumant, ahol a védők közül több tucat kormánykatona és szövetséges harcos halt hősi halált és sebesült meg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »