Nagy-Britannia leglátványosabb ufó-fotójának eltűnése

A brit kormány UFO íróasztala melletti falon lógott az, amit az asztalt birtokba vevő egyik férfi „a Védelmi Minisztériumnak valaha küldött, leglátványosabb ufóról készült képnek” hívott. A kép azóta eltűnt, viszont a megszerzésének és a témájának a története nem.

 

Nick Pope vezette 1991 és 1994 között a Védelmi Minisztérium ufó-projektjét. Amikor először kinevezték erre a pozícióra, nagyon izgatott volt. Érezte, hogy a feladat nevetséges és nem igazán várta, hogy egy csomó ufó-idiótával kelljen foglalkoznia. Mindazonáltal, az évek során Pope megállapította, hogy a hihetetlen dolgoknak is vannak hihető esetei, s kezdte belátni, hogy van valami igazán rejtélyes a jelenség körül. Az egyik eset révén arra a következtetésre jutott, hogy foglalkoznia kell egy olyan fotóval, ami az irodájában lévő asztalához közeli falon lógott akkor, amikor az ufó irodában kezdett dolgozni.

 

(Credit: Channel 5)

 

„Először 1991-ben botlottam a sztoriba, amikor az ufó-projekthez csatlakoztam” – írja Pope a honlapján. – „A legjobb fotó poszterméretű kinagyítása jól látható volt az iroda falán.”

 

„Az X-aktákat először 1994-ben játszották Nagy-Britanniában, s ugyanaz volt a becenevem (Skoopy = Ijesztő), mint Fox Muldernek, érthető okokból” – folytatta Nick. – „Mulder elhíresült mondata: ’Hinni akarok’ szerepelt az ufóról készült poszteren az irodám falán, és bár nem volt képaláírással ellátva, úgy gondoltam, hogy ez megfelel az enyémnek is.”

A fotó egy gyémánt alakú járművet ábrázolt egy sugárhajtású géppel a háttérben. Amikor a fotóról kérdezősködött, akkor azt mondták neki, hogy hivatalosan megállapították, hogy a kép eredeti.

Becslései szerint a jármű átmérője úgy 25 méteres lehetett.

 

Azonban, azt kapták utasításba, hogy ha kérdezik, akkor a következő választ kell adniuk: „semmilyen biztos következtetést nem vontak le a nagy gyémánt alakú tárgyra vonatkozóan”.

Pope tudomást szerzett arról, hogy a tárgyat 1990. augusztus 4-én kapták lencsevégre. Két ember sétálgatott a skóciai Calvine városának közelében, amikor egy hatalmas gyémánt alakú tárgyra lettek figyelmesek. Az objektumot fémes kinézetűként írták le. Egyhelyben állt, csendben lebegett perceken keresztül, mielőtt függőlegesen felszállt volna, ahogy Pope írja: „komoly sebességgel”.

 

Az észlelés során a szemtanúk egy katonai gépet is láttak, amelyről úgy hitték, hogy egy harrier sugárhajtású gép lehet, de nem tudták eldönteni, hogy a sugárhatású gép a járművet kísérte-e, vagy vadászott rá, illetve, hogy egyáltalán a pilóta tisztában volt-e a gyémánt alakú ufóval.

 

A szemtanúk számos fényképet készítettek, majd elküldték a Scottish Daily Record újságnak. A hírlap felvette a kapcsolatot a Védelmi Minisztériummal, majd ez utóbbi valahogy képes volt meggyőzni az újságot, hogy adja át neki a képeket a negatívokkal együtt.

 

„A képeket ezt követően elküldték a Védelmi Minisztériumnak, ami továbbította azokat a JARIC (Egyesített Légügyi Hírszerző Központ) képelemzőihez. Akkoriban még a Védelmi Minisztérium nyilvánosan nem ismerte el, hogy a hírszerzés egyáltalán érdeklődik az ufók iránt” – magyarázza Pope.

„Céloztunk arra és néha azt állítottuk, hogy mi nem nyomozunk ufók után, hanem csupán utána járunk az észleléseknek, hogy lássuk, vajon van-e bármiféle védelmi vonatkozásuk – mintha a kettő annyira eltérne egymástól!”

Pope elmeséli, hogy a Védelmi Minisztériumot valóban nagyon érdeklik ezek az esetek, viszont kevésbé foglalkoztatja őket, hogy a járművek honnan érkeztek, mint az, hogy mit lehet tudni róluk. Abban reménykedtek, hogy sikerülni fog valamilyen technológiát beazonosítani, amit majd ki tudnak sajátítani.

 

Nick Pope Credit: Peter Beste/Open Minds

 

Hírdetés

Akár így, akár úgy, de a Calvine-i ufó-képek eléggé megfogták az ufó-iroda nyomozóit ahhoz, hogy az irodájukban posztert helyezzenek el róla.

„Az ufó-jelenségről szóló egyik különösen szürreális eligazításon az én DIS külföldi kollégám megmutatta a fotót és az ujjával jobbra mutatott: ’Ez nem amerikai’ – mondta –, mielőtt balra mutatott és azt mondta volna: ’és nem is orosz’. Csend lett, majd levonta a következtetést: ’és csak elhajtott’… – hangja megcsuklott és nem fejezte be a mondatot, hanem az ujjával felfelé mutatott” – emlékszik vissza Pope.

 

A hivatal, ahol az ufó-irodát elhelyezték, szintén otthont adott más, nem-ufókhoz kapcsolódó projekteknek.

Pope elmeséli, hogy azoknak a kollégáinak a reakciója, akik meglátogatták őket és nem voltak tisztában az ufó-programmal, mulattató volt a posztert látva.

Pope ezt írta: „Szürreális pillanat volt, amikor megálltak a mondat közepén, rábámultak, majd rámutattak, és ezt mondták: ’Ez meg mi az ördög?’ – Ez nem egy archetipikus, távoli, elmosódó ufókép volt – Ez egy közelkép volt, személyes, elérhető és meg is érinthetted. ’Nem tudom, mi ez, de nem a mieink közül való’ volt a kész válasz az elkerülhetetlen kérdésre. ”

 

Végül 1994 körül Pope kijelenti, hogy felettese megállapította, hogy a jármű egy titkos amerikai repülőgép vagy drón. Pope közölte, hogy ő már megkérdezte az Egyesült Államokat, hogy a jármű vagy az övékéhez hasonló valamit tesztelek-e Nagy Britannia felett, s közölték vele, hogy nem.

Pope úgy véli, hogy a főnöke úgy döntött, hogy támogat egy, az amerikaiak által végzett lehetséges leleplezést, és a Védelmi Minisztérium eltávolíttatta a posztert.

Soha nem látták viszont.

 

Bár Pope beszámolt a fotókról a médiában, s egy cikket is posztolt a honalapjára, senki sem jelentkezett, hogy neki meglennének a fényképek. Továbbá a Scottish Daily Record-tól sem jelentkezett senki, hogy megbeszélhessék a közbenjárását. Az eset rejtély marad.

 

A cikk alapjául szolgáló forrás: http://www.openminds.tv/the-disappearance-of-the-uks-most-spectacular-ufo-photo/40976

A cikket írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

The post Nagy-Britannia leglátványosabb ufó-fotójának eltűnése appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »