Nagy bejelentést tett a Tesco

Bombaüzletre utaló összefonódási bejelentést tett közzé a Gazdasági Versenyhivatal. A Media Markt és a Tesco részleges fúzióra lép egymással.

„A Tesco-Global Áruházak Zrt. hosszú távú bérleti szerződést kötött a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft.-vel eladótéren belüli (ún. shop-in-shop), szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket értékesítő üzletek 10 helyszínen történő üzemeltetésére vonatkozóan” – ez a szűkszavú bejelentés tegnap jelent meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján.

Az egyelőre nem derült ki, pontosan melyik tíz üzletbe költözik be a nagy múltra visszatekintő műszaki áruház. A Tesco és a Media Markt nem először próbálja ki a „shop in shop” modellt, a győri és veszprémi hipermarketben hosszú ideje alkalmazzák ezt a konstrukciót. Ennek lényege, hogy

Hírdetés

a Media Markt nem üzlethelyiséget bérel az boltban, hanem a kiskereskedelmi vásárlótérben rendezkedik be.

Tehát a szóban forgó tíz boltban a vásárlók a Tesco termékpalettája mellett a Media Mark cikkeiből is válogathatnak majd.

A „shop in shop” mindenesetre nem egy elterjedt fúziós gyakorlat Magyarországon, a mostani bejelentés lapunk értelmezése szerint amolyan tesztüzemként értékelhető. Amennyiben a GVH rábólint az összefonódásra, jó eséllyel a két óriás további üzletekben vezeti majd be ezt az együttműködési formát.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »