Nagy bejelentést tett a honvédelmi miniszter Tatárszentgyörgyön

Nagy bejelentést tett a honvédelmi miniszter Tatárszentgyörgyön

Fontos állomásához érkezett a magyar haderő fejlesztése azzal, hogy új harcászati eszközök, Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kerülnek a régi, orosz gyártmányú BTR-ek helyére – mondta a honvédelmi miniszter kedden a Pest vármegyei Tatárszentgyörgyön.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a most rendszeresítendő Lynx (Hiúz) páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezetői gyakorlatán beszélt a tatárszentgyörgyi lőtéren.

Azt mondta: a páncélozott járművek, amelyek a gyakorlaton részt vesznek, nemcsak a Magyar Honvédség kötelékében, hanem a világon is új technológiát képviselnek.

Egyedülállónak nevezte azt a szolgálatot, amelyet a katonák végeznek, megtanulják vezetni az új harcjárműveket és kifejlesztik hozzájuk a harceljárásokat is, amelyeket addig gyakorolnak, amíg készség szintig jutnak el.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.  Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) beszédet mond, mögötte Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.  MTI/Koszticsák Szilárd

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) beszédet mond, mögötte Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd
A Lynxet 2023 végétől már Magyarország is gyártja, legurult az első harcijármű a zalaegerszegi gyár gyártósoráról – emlékeztetett a honvédelmi miniszter.

Hírdetés

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: bár a Lynxet a német Rheinmetall vállalat fejlesztette ki, a magyarországi gyártás miatt tulajdonképpen „hazai termék”.

Közölte: nagyon büszke az újonnan bevonult magyar fiatalokra, akik ezekhez a járművekhez most alakítják ki a harcászati technikákat.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.  Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.  MTI/Koszticsák Szilárd

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd
Az újonnan bevonultakkal és a már korábban szolgáló katonákkal sikerült egy teljes zászlóaljat felállítani – tette hozzá.

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese elmondta: 2023-ban kezdődött meg a Lynx harcijárművek szállítása a Magyar Honvédségnek, a Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár kötelékébe, akkor indult a toborzás is az új harci eszközökhöz.

Értékelése szerint a Lynx-zászlóalj jó úton jár ahhoz, hogy nemcsak a Magyar Honvédség legjobban felszerelt, hanem legjobban kiképzett alakulata is legyen.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.  Katonák a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.  MTI/Koszticsák Szilárd

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Katonák a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »