Nagy bejelentésre készül az ellenzék március 15-én

Nagy bejelentésre készül az ellenzék március 15-én

Júniusban vagy szeptemberben lesz az ellenzéki előválasztás – mondta az MSZP pártigazgatója a Republikon Intézet online kerekasztal-beszélgetésén. Molnár Zsolt hozzátette: 106 egyéni választókörzetben és a miniszterelnök-jelölt kiválasztására tartanak előválasztást, utóbbi esetében kétfordulósat, a részleteket várhatóan március 15-ig közlik.

A nyári szünet előtt vagy közvetlenül utána tarthatják 106 egyéni választókerületben, illetve a kormányfőjelölti tisztségért az előválasztást – közölte Molnár Zsolt MSZP-pártigazgató a Republikon Intézet online rendezvényén.

“Hogy lesz előválasztás, az a hat párt részéről eldöntött tény. Az időpontot kéne hozzárendelni, de hogy júniusban vagy szeptemberben lesz, arról jelentős részben a járványhelyzet fog dönteni, inkább az őszi időpont a valószínű” – fogalmazott.

Hírdetés

Az előválasztás “versenyszabályzatát” ezekben a hetekben kidolgozzák, és március 15-ig közzé is tehetik, de az már körvonalazódik, hogy

a képviselő-jelöltek egy fordulóban, a miniszterelnök-jelöltek két fordulóban mérethetnek meg.

A lebonyolítást tekintve Molnár Zsolt szerint a “sátras megoldás” jónak tűnt 2019-ben a főpolgármesteri előválasztás idején is, innentől kezdve viszont még azt kell megszervezni, hogy ne csak nagyvárosokban, hanem kisebb helyeken is lehessen szavazni – tette hozzá. Ennek részleteit is egyeztetik még.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »