Nagy bajt jelezhet a nyakfájás

A fájdalom bizonyos esetekben nem a beteg testrésznél vagy szervnél, hanem valamilyen más területen jelentkezik – ezt hívjuk kisugárzó fájdalomnak. Lássuk, mi alapján azonosíthatjuk be a panasz pontos kiváltó okát.

A szívproblémákra utaló fájdalom jelentkezhet a mellkas bal oldalán, ahol a szerv is van. Ugyanakkor ha a bal kéz belső oldalán vagy a hát felső szakaszának közepén érezzük a fájdalmat, az is lehet szíveredetű kórképek jele – írja a Házipatika.com.

Ha folyamatos, tompa fájdalmat érzünk a nyakban és a vállakban, akkor érdemes lehet megnézetni a tüdőnket és a rekeszizmainkat. A fájdalmat légzési nehézség, valamint a gerincet és a rekeszizmot összekötő ideg károsodása is okozhatja.

Hírdetés

A máj és az epehólyag problémáira utaló fájdalmat sokszor nehéz beazonosítani, mert gyakran a vállban, nyakban jelentkezik. Sokan a mozgásszegény életmódjukat okolják érte, vagy azt, hogy túl sokat görnyednek a számítógép előtt. Pedig ilyen esetekben másról is lehet szó.

Ezeknek a szerveknek a problémáit általában könnyű azonosítani a fájdalomból, mivel az leggyakrabban a hasi részen jelentkezik. Ugyanakkor például a hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedők 50 százaléka hátfájdalmat is tapasztal.

A köldök környékén jelentkező éles hasi fájdalom sokszor utal arra, hogy a vékonybelünkkel van valamilyen probléma.

A vesebetegség okozta fájdalom nagyon sok helyre sugározhat ki: a derékba, az alsó háti szakaszba, a hasba, a csípőbe és a medencébe egyaránt. Éppen ezért, ha ezeken a területeken változó intenzitású nyomást vagy fájdalmat érzünk, forduljunk orvoshoz.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »