Nagy bajban vannak az állítólag erőszakoló mentők

Továbbra sem hagyhatják el lakhelyüket a szexuális erőszakkal gyanúsított mentődolgozók – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel. Jogerős végzésükben azt írták: az eddigi bizonyítékok alapján megalapozott a bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

November 24-én a Blikk írt arról, hogy szexuális erőszak megalapozott gyanújával vettek őrizetbe két fővárosi mentődolgozót. A cikk szerint november 9-én, a Széll Kálmán tér környékén egy fiatal lány rosszullét miatt kért segítséget.

A nő az őt ellátó mentőket szexuális erőszakkal vádolta meg.

A rendőrség a napilap kérdésére elismerte, hogy a kérdéses napon történt feljelentés, előállítottak két férfit, akik ellen azóta már eljárás is folyik szexuális erőszak miatt.

Hírdetés

A Fővárosi Főügyészség aznap az MTI megkeresésére azt írta: az ügyben a Fővárosi Főügyészség a bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt két gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta. A kényszerintézkedés tárgyában tartott ülésen a bíróság a terheltekkel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A végzéssel szemben – az előzetes letartóztatás elrendelése érdekében – a főügyészség fellebbezést jelentett be – tették hozzá. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek a “súlyos és példátlan” vádra reagálva azt írta: az ügyben a nyomozás lezárásáig nem nyilatkozhatnak. A belső vizsgálat lehetőségét ebben az esetben felülírja a rendőrségi nyomozás, amelyet minden eszközzel segítenek, a további munkáltatói lépéseket pedig a nyomozás eredménye határozza meg – tette hozzá.

A Fővárosi Törvényszék szerdai közleményében felidézte: a két gyanúsítottat “tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének gyanúja miatt” november 12-én vették bűnügyi őrizetbe. A Budai Központi Kerületi Bíróság november 14-én lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el ellenük.

Közleményükben azt írták: az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a gyanúsítottak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy egy “ittassága és bódult állapota miatt védekezésre képtelen kiskorú személlyel szemben” – kórházba szállítása közben – az ellenük felhozott bűncselekményt elkövették. Ennek megalapozott gyanúját a tanúvallomások, továbbá a rendőri jelentések támasztják alá – tették hozzá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »