Náftáli Bennett izraeli kormányfő békeközvetítőként tárgyal Putyinnal Moszkvában

Náftáli Bennett izraeli kormányfő békeközvetítőként tárgyal Putyinnal Moszkvában

Náftáli Bennett izraeli miniszterelnök és kísérete békeközvetítői szándékkal már a kora reggeli órákban Moszkvába repült, ám Vlagyimir Putyin csak a késő délutáni órákban fogadta őket a Kremlben. Bennett már az orosz-ukrán háború kitörésének kezdete óta állandó kapcsolatban van Vlagyimir Putyinnal és Volodimir Zelenszkijjel, s ma a szombati utazási tilalmat megszegve Moszkvába utazott, hogy közelebb hozza egymáshoz a harcban álló felek álláspontját – írja a Jiszráél Há-Jom.

Náftáli Bennett izraeli miniszterelnök ma reggel titokban Moszkvába repült, ahol a késő délután több órán keresztül tárgyalt a Kremlben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az orosz-ukrán háború befejezésének lehetőségéről. Bennett társaságában fordítói minőségben az orosz fővárosba érkezett még Zeév Elkin lakásügyi miniszter, Éjál Hulátá, a Nemzetbiztonsági Törzs vezetője, Simrit Méír, a kormányfő politikai tanácsadója és és Mátán Szidi, a szóvivője.

Hírdetés

A hírt közlő Jiszráél Há-Jom szerint Bennett igyekszik elérni Kijev és Moszkva között a háború befejezését jelentő megegyezést, miközben az izraeli miniszterelnök ezen a héten állandó kapcsolatban volt Vlagyimir Putyinnal és Volodimir Zelenszkijjel. Az izraeli lap szerint Bennett hosszú órákat várakozott, míg végül Putyin fogadta őt és kíséretét a Kremlben. Egyébként Putyin arról ismert, hogy az előre megbeszélt találkozókról órákat szokott késni – jegyzi meg az újság.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »