Naď szerint az orosz vakcináról szóló tárgyalásokkal Matovič csak befejezi azt, amit elkezdett

Naď szerint az orosz vakcináról szóló tárgyalásokkal Matovič csak befejezi azt, amit elkezdett

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter az orosz Szputnyik V vakcináról szóló tárgyalásainak pragmatikus okai vannak. További, külpolitikai kérdéssel nem fog foglalkozni – jelentette ki Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter a TA3 V politike című vasárnapi műsorában.

„Ha valaki megtette az első lépéseket a Szputnyik V vakcinával összefüggésben, akkor fejezze is be. Úgy vélem, más külpolitikai kérdéssel a pénzügyminiszter nem foglalkozik majd” – mondta Naď, aki elismételte, Szlovákiában félmillióan csak az orosz oltóanyaggal hajlandóak magukat beoltatni. „Ez pedig fontos a kollektív immunitás szempontjából” – fűzte hozzá.

Hírdetés

Ennek ellenére egyetért Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszterrel abban, hogy Oroszország a saját propagandájára használja fel a vakcináját. Hozzátette: amennyiben a vakcina hatásosnak bizonyul, hajlandó ettől eltekinteni.

Elismerte ugyanakkor, hogy Matovič, legutóbbi magyarországi látogatása során tett néhány nyilatkozata nem volt szerencsés. Nem tetszését fejezte ki továbbá Gyimesi György (OĽaNO) parlamenti képviselő szlovákia diplomációjáról szóló nyilatkozatait illetően.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »