Nácizós posztja miatt repült a népszerű színésznő

Nácizós posztja miatt repült a népszerű színésznő

Azonnal hatállyal elbocsátotta a Disney Gina Caranót, a Mandalorian című Star Wars-sorozatból ismert színésznőt a közösségi médiában tett bejegyzése miatt. A Daily Wire a kettős mérce illusztrálására összeszedett néhány esetet, amikor liberális politikusok, újságírók, komikusok megúszták a „nácizást”.

A 38 éves, korábban fitneszmodell és harcművész, valamint számos hollywoodi sorozat szereplője a jelenlegi amerikai belpolitikai légkört az 1930-as évek Németországával hozta összefüggésbe.

A nyíltan republikánus elkötelezettségű, pszichológia szakon végzett színésznő az Instagramra töltött fel egy fényképet és egy rövid szöveget. Ebben az amerikai konzervatívok helyzetét a náci Németországban élő zsidókéhoz hasonlította.

A később törölt posztban azt a kérdést teszi fel, hogy miben különbözik a náci Németország, ahol először a politikusok érték el, hogy az emberek pusztán származásuk miatt utalják meg szomszédjukat a mostani amerikai helyzettől, ahol csupán a politikai véleménykülönbségek miatt utálnak egyeseket.

Ezután a közösségi médiában szinte hajtóvadászat indult (#FireGinaCarano hashtaggel), hogy rúgják ki a színésznőt, akitől szintén megvált két ügynökség, a United Talent Agency és az ID PR is.

„A közösségi médiában megjelent posztjai, melyekben kulturális és vallási identitásuk alapján alacsonyított le embereket, gyűlöletkeltők és elfogadhatatlanok” – áll a Disney közleményében.

Hírdetés

Carano színésztársa, a szintén Disney-produkcióban szereplő Pedro Pascal talán még egy ennél is vitatottabb posztot közölt két éve – írta a Breitbart hírportál.

Ebben a Trump-kormány által a hatósági felügyelet alá került bevándorló gyerekekről készült fotót állított szembe egy koncentrációs tábort ábrázoló fotóval, amelyen csontsovány, éhező, gyerekkorú rabok láthatók.

A nácizást vagy a nácikkal történő összehasonlítást sokszor büntetlenül megússzák a másik oldal képviselői. Erről egy kisebb listát állított össze a Dailywire.

Joe Biden elnök sem volt rest arra, hogy az elődjét a náci propagandafőnökhöz, Josef Goebbelshez hasonlítsa. A demokraták szélsőbalos szárnyát képviselő Alexandria Ocasio-Cortez szerint pedig a náci koncentrációs táborokhoz hasonlatos a déli határnál felállított létesítmények, ahol az illegális határátlépésekben érintett szülők gyerekeit őrizték.

Donald Trump elnök bevándorlással kapcsolatos retorikája a hitleri útra vezetheti, mert minden kis hazugsággal kezdődik – mondta a CNN egyik vezető riportere élő adásban.

Az amerikai televíziózás népszerű megmondóemberei, a több tízmilliós nézettségű késő esti szórakoztató műsorok vezetőinek véleménye is érdekes.

Donald Trump egyik kampányáról készült híranyaghoz fűzött kommentárjában Jimmy Kimmel műsorvezető így viccelődött:
„A Hitler család dühös. Perre mennének.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »