Náciveszély Berlinben: Wiesenthalék szerint a zsidórajongó szoci polgármester a világ egyik legnagyobb antiszemitája

Náciveszély Berlinben: Wiesenthalék szerint a zsidórajongó szoci polgármester a világ egyik legnagyobb antiszemitája

Michael Müllert,  Berlin szociáldemokrata polgármesterét a nácivadász Simon Wiesenthal Központ (SWC) különleges stigmával szeretné kitüntetni, csak azért, mert nem határolódott el látványosan a palesztinok jogfosztása miatt az izraeli termékek elleni bojkottól. Azzal ugyanis, hogy nem állt be a bűnbánóbb német városvezetők közé elítélni a bojkottot, a bosszú népét nagyon magára haragította. A Simon Wiesenthal Központ egyelőre azt lebegteti, hogy bekerül az év végi tíz legnagyobb antiszemitát tartalmazó listájukra, ezzel próbálnak nyomást gyakorolni a városvezetőre. 

Abraham Cooper rabbi, az SWC dékánhelyettese a The Jerusalem Postnak hétfőn adott interjút, amelyben keményen nekiment Müllernek. A követelőző zsidó azt a vádat olvasta a berlini polgármester fejére, hogy nem volt hajlandó nyilvánosan szembehelyezkedni a városában az erősödő Izrael-ellenes tevékenységekkel, és Müller ezzel "a fősodratba emelte a BDS-mozgalmat (Boycott, Divestment and Sanctions, azaz bojkott, befektetések megakadályozása és szankciók, a terrorállam termékeinek bojkottja a palesztinok elnyomása miatt – a szerk.), amelynek soha nincs hozadéka a palesztinok mindennapi életében. A BDS-t (zsidó nyomásra – a szerk.) széles körben antiszemitának tekintik".

Hírdetés

Müller eredetileg vonakodott nyilatkozni, de a későbbiekben abszurdnak nevezte a vádakat. Az antiszemitizmus inszinuációja az egész berlini kormányzatra hatással van, nyilatkozta a Berliner Zeitungnak szerdán. "Főképpen egy olyan városban, mint Berlinben, tudatában vagyunk a különleges felelősségünknek" – szórt holokamuzva hamut a fejére.

Cooper rabbi úgy gondolja, hogy az idei amerikai eseményekkel megtölthető a TOP 10-ük fele, és nincs hiány antiszemita incidensekben, de szükségesnek tartja, hogy egy világváros példát mutasson.

"Más városokban a vezetés harcolt a BDS-sel" – mondta a rabbi a Zsidó Távirati Ügynökségnek, majd talmudi fenyegetéssel folytatta: "A polgármesternek ezt jól kellene tudnia, és tennie kéne valamit. Még nem késő. Segíteni fogja a BDS-eseket vagy kisiklatni őket?"

(Kuruc.info – JTA nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »