Nácimosdatás az ATV-ben

Nácimosdatás az ATV-ben

Még az orrukat sem fogják be. Talán kicsit élvezik is a bűzt szagolgatni.

Tóth Pétert, a szegedi Jobbik legélesebb kését sikerült az össz­ellenzéknek kihúznia a fiókból, amiért feltétlenül jár a taps, a bonbon, a pezsgő és az üdvözlőkártya. Remek az előadás ugyanis, a közönség meg olyan, hogy hálás, ha magas minőségű produktummal szórakoztatják az előválasztásnak elkeresztelt műbalhé kapcsán. Pedig hol van még a premier? Egyelőre csak próbákba nyerhetünk betekintést, de azok alapján bátran kijelenthető, hogy egészen pazar előadás vár ránk. Az egyik ilyen próbát láthattuk az ATV-ben, ahol Vágó István és Lendvai Ildikó feszült egymásnak, pardon: beszélgetett el roppant kedélyesen egymással. (Feszülésről szó sem volt.)

Ami lassan és unalmasan folydogált, egészen addig, amíg meg nem érkeztek a szegedi jobbikoshoz. Sajnos az izgalmas rész az utolsó néhány percre maradt, biztosan nem véletlenül.

Ekkor Lendvai Ildikó megjegyezte, hogy ugyan szerinte léteznek rossz döntések is, Tóth Péter pedig egyenesen tragikusan rossz döntés, na de ezen nem fognak összeveszni, nem fontos, nem érdekes, felesleges szájtépés, beszéljenek inkább gyorsan valami egészen másról.

Vágó István azonban legendásan nagy formátumú politikusnak szokta hallucinálni magát, akkorának, hogy meg van róla győződve, hogy bármivel, mindennel is képes megbirkózni, még azzal is, hogy pártja, a DK Szegeden a fajgyűlölő, bibsiző, a homoszexuálisokat genetikai hulladéknak nevező jobbikost támogatja. A rutinos néző ilyenkor előveszi a pattogtatott kukoricát, kissé hátradől, ellazítja a nevetőizmait, és felkészül a produkcióra. Én is így tettem.

Vágó először elmerengett, nagy levegőt vett, hosszú hatásszünettel készült az okfejtésre – hiába, Gyurcsány leghűségesebb rajongója –, majd elővette a Telex-féle érveket. Milyen érdekes – kezdi –, hogy a kormánymédia vette elő ezeket mondatokat! Ugye? Akkor nem volt vele baja a Fidesznek, bezzeg most van. Ugye? No igen, azonban egyrészt sem akkor, sem most nem támogatta Tóth Pétert a Fidesz, másrészt az idézett mondatok a 24.hu cikkéből lettek előszedve, amelyekkel kapcsolatban azonban most valamiért nem veri az antifasiszta tamtamot a balliberális újság, harmadrészt Tóth Péter fekáliája attól még nem lesz rózsavíz, ha Vágó elkezdi ügyesen a kormánypártokra fröcskölni meg kenegetni. Tóthhoz semmi köze a Fidesznek. Tóthhoz a Jobbiknak és most már a DK-nak van köze.

De Vágó folytatja. Az a tanulság – mondja a kvízprofesszor –, hogy a mai Jobbik kevésbé veszélyes, mint a mai Fidesz. Még mindig inkább velük fogjunk össze, mert nélkülük nem tudunk eredményt elérni, mint hogy a Fidesz maradjon. No igen, csakhogy van egy másik jelölt, egy momentumos, akit például az MSZP is támogat, jegyzi meg bátortalanul a műsorvezető,  mire Vágó azonnal rávágja, hogy jó, hát ő nem tudja a hátterét, hogy ez miért van. Nyilvánvalóan vannak egyeztetések, nem csak a két párt között, ugye, Ildikó?

Hírdetés

Ti is egyeztetettek? – mondja Vágó számon kérve és kissé megfeddve a szocik egykor fontos nagyasszonyát. Aki először ugyan egy pillanatra megszeppenve elkezd mentegetőzni, de aztán kapcsol, és rögtön azt mondja, hogy itt a konkrét jelöltről van szó. Vágó erre is tudja a választ. Pontosabban úgy tudja, hogy nem tudja, de ez a nem tudás felér a tudással. Követhetetlen logikai érvelés. Ezt válaszolja: – Nem tudom, a Jobbik miért ragaszkodott hozzá, a Jobbiknak is kellemetlen.

Majd ekkor, amikor a beszélgetés végre kezd igazán izgalmassá válni, hirtelen véget ér a műsor. Elfogyott az a fránya idő.  Milyen érdekes. Pedig ez a legfontosabb kérdés. Jelesül, hogy az ellenzéknek miért kell egy ilyen súlyosan elmebeteg figurát támogatnia az előválasztáson? (Zárójelben jegyezzük csak meg, hogy Tóth Péter vállalhatatlan gondolatairól az ATV nézői nem tudhatták meg, hogy mik azok és miért is vállalhatatlanok. Miért?) Nos azért, mert a résztvevők egy betűt sem idéztek a DK által támogatott jobbikos múltbeli eszmefuttatásaiból. Ezt úgy kell elképzelni, hogy bár Lendvai Ildikó elmondta,  tragikusan rossz döntés volt Tóth Péter jelölése, és Vágó István is megjegyezte, hogy még a Jobbiknak is kellemetlen az egész ügy, azonban az már nem hangozhatott el, hogy pontosan miért is olyan botrányos figura Tóth Péter.

És ez teszi egészen bravúrossá az ATV-ben bemutatott baloldali nácimosdatást. Mert mind a két meghívott, mind a műsorvezető kínosan ügyelt arra, nehogy véletlenül kimondja, hogy Tóth szerint a zsidók – a bibsik – miatt van baj a világban vagy hogy a melegek genetikai hulladékok. Ami egyébként kiválóan demonstrálja, hogy miért is támogatja a DK Tóth Pétert, amikor van ott még egy momentumos politikus is, aki nem bibsizik, nem gondolja, hogy a németek már 1920-ban is látták, mi a probléma a zsidókkal, és aki nem tartja genetikai hulladéknak a homoszexuálisokat. Pont azért, amiért a judapestező, tetveszsidózó, cigányozó Bíró Lászlót is támogatta az összellenzék a szerencsi időközin.

Mert a csak szavakban harcos antifasiszta baloldal valójában abban reménykedik, hogy a Jobbik képes leszállítani nekik annak a néhány százaléknyi szélsőjobbosnak a szavazatát, akiknek széles mosoly ül ki az arcukra, ha bibsikről és a világot tönkretevő zsidókról szóló összeesküvés-elméletekről hall. Ez az, ami miatt egészen gyomorforgató ez a balliberális zsonglőrködés. Hiszen folyamatosan homofóbnak és rasszistának titulálják a Fideszt, nem is olyan régen például Dobrev Klára beszélt erről az Európai Parlamentben, de közben mégis ilyen súlyosan antiszemita és homofób ember mögé állnak be az előválasztáson, még úgy is, hogy létezik olyan politikus is, akinek a múltjából nem lehet felkutatni  hasonló ocsmányságokat.

Még az orrukat sem fogják be. Talán kicsit élvezik is a bűzt szagolgatni.

Apáti Bence – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »