Náci Halloween-jelmezt öltött a japán csapat

Náci Halloween-jelmezt öltött a japán csapat

A Waffen-SS tisztjeiként pózoltak Halloween alkalmából a japán Keyakizaka46 lánycsapat tagjai – számolt be róla a The Guardian. A népszerű zenekart számtalan kritika érte azután, hogy a bizarr szerelésben adott koncertet.

A Keyakizaka46 a még népszerűbb japán popzenekarból, az AKB48-ból vált ki 2015-ben, Silent Majority című dalával pedig azonnal a Billboard japán slágerlistájának élén találta magát.

Hírdetés

A halloweeni koncerten készült képeken látszik: jellegzetes fekete sapkát viseltek, rajta a sassal, ami leginkább a nemzetiszocialista birodalmi sasra hajazott. A jelmezzel nem arattak osztatlan sikert, a közösségi médiában azonnal bírálni kezdték őket érte. A Berlinben élő japán író, Ichika Rokuso arra kérte a fiatalabbakat (a Keyakizaka46 tagjai is 15 és 21 év közöttiek): értsék meg azok fájdalmát és sérelmét, akik barátjukat vagy családtagjukat vesztették el a II. világháború során.

A zenekar producere és szövegírója, Yasushi Akimoto sajnálatát fejezte ki azért, hogy nem tudta ellenőrzése alatt tartani a folyamatokat. Akimoto segédkezik egyébként a 2020-as Tokiói Olimpia nyitóünnepségének megszervezésében.

Sajnálkozott a csapat kiadója, a Sony is, közölve: sajnálják, hogy a megértés hiánya miatt fájdalmat okoztak. A Sony szerint mindent megtesznek, hogy ilyen ne fordulhasson elő a jövőben.

Nem először fordult elő hasonló: a Sony-nak és az MTV-nek már 2011-ben is sajnálkoznia kellett, amikor a Kishidan fiúcsapat élő adásban bukkant fel náci egyenruhában. A Los Angeles-i székhelyű Simon Wiesenthal Központ rögtön hangot is adott döbbenetének .


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »