Na végre! G. Soros világléptékű bajkeverő ultraliberális alapítványa elhagyja Budapestet

Na végre! G. Soros világléptékű bajkeverő ultraliberális alapítványa elhagyja Budapestet

A Presse arról ír, hogy a G. Soros világléptékű bajkeverő által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSI) bezárja budapesti irodáját, és Berlinbe költözik. Az osztrák lap szerint a hírt Patrick Gaspard, az OSI elnöke jelentette be csütörtökön. Úgy tudjuk, hogy az OSI augusztus 31-én szüntetné meg a magyar iroda tevékenységét, így már a nyáron lezajlana a költözés. Mielőtt teljesen áttelepülnének Berlinbe, Bécsben hoznának létre egy ideiglenes irodát

A budapesti iroda a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik regionális központja, a más országokba jutó támogatásokat is itt osztották el. Az iroda 100 munkatársának 60 százaléka magyarországi.

A kormány által januárban bejelentett STOP SOROS-törvénycsomag jelenlegi formájában az OSI-t is hátrányosan érintené, mivel a külföldről érkező támogatások után 25 százalékos illeték megfizetésére kötelezné a szervezetet. A törvény alapján a hatálya alá eső szervezeteknek a belügyminisztertől kell engedélyt kérniük a működéshez. Az engedélyezéshez a miniszter kérheti a titkosszolgálatoktól a nemzetbiztonsági kockázati tényezők vizsgálatát, vagyis átvilágítanák a szervezeteket.

Aki a belügyminiszter engedélye nélkül folytatja a tevékenységét, attól elveszik az adószámát.

Hírdetés

Mivel a Fidesz kétharmadot szerzett, a kormánytöbbség meg tudja szavazni a javaslat nemzetbiztonsági törvényt érintő, kétharmados pontjait is. A választások után Rogán Antal propagandaminiszter arról beszélt, hogy „a javaslatot nem kiüresíteni, hanem bővíteni kell”.

A Nyílt Társadalom Alapítványok 1984 óta működött Magyarországon. Az alapító G. Soros ekkor hozta létre a Magyar Soros Alapítványt, ami ösztöndíjakat tudott nyújtani magyarok számára.

A szintén Soros György által alapított Közép-Európai Egyetem, azaz a CEU esetében is felmerült, hogy a tavaly a kifejezetten a CEU ellen elfogadott felsőoktatásitörvény-módosítás és a kormány részéről folyamatos kommunikációs támadások miatt szintén új helyet keresnek maguknak. A Figyelő Soros-listájára is felkerült a CEU szinte összes tanára.

Az egyetem a tervek szerint 2019-ra új campust nyit Bécsben, és ezt sokan tervezett költözés előszeleként értékelik. .


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »