NA VÉGRE…

„Verekedő afrikai migránsokat próbáltak meg szétválasztani az olasz csendőrök szerdán a calabriai San Ferdinandóban. Egy menekült késsel az egyik csendőrre támadt, a csendőr tüzet nyitott és lelőtte a támadóját.

Az olasz hatóságok közlése szerint az eset az egyik calabriai sátortáborban történt, ahol a dél-olaszországi narancs- és zöldségültetvényeken dolgozó afrikai bevándorlók élnek a nyári munkaszezonban. San Ferdinando táborában ötszázan vannak. A tábor spontán alakult, az itt tartózkodók a dél-olaszországi partokra érkező illegális bevándorlók.

Egy Maliból származó férfi összeverekedett egy társával.  A helyszínre kiérkező csendőrök fellépésére az afrikai férfiak először dobálni kezdték őket, minden kezük ügyébe kerülő tárggyal.

Hírdetés

Az egyik csendőrnek eltört az állkapcsa, a másikat az arcán és a szemén sebesítették meg. Amikor az egyik afrikai férfi kést rántott elő és a csendőrre támadt, a csendőr fegyverrel válaszolt és rálőtt az afrikai férfire, aki a helyszínen meghalt.

Lázadás is kitört már migránsok között

San Ferdinando a szintén calabriai Rosarno mellett van, utóbbiban 2010 telén lázadás tört ki a földeken éhbérért dolgozó afrikai munkások között, akik megszállták Rosarnót és csak rendőrségi fellépéssel tudták őket eltávolítani. A dél-olaszországi földeken foglalkoztatott idénymunkások akár napi 15 órát is dolgoznak, három eurós órabérért.” (hirado.hu) 

Igen, na végre. De azért mindez az iszonyat maga. Közeleg a Mad Max világa, akkor is, ha Európa vezetői a homokba dugják a fejüket…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »