Na, most van igazán válság: már a sör se fogy az Oktoberfesten

Na, most van igazán válság: már a sör se fogy az Oktoberfesten

Jól betett a migráns áradat a müncheni sörünnepnek. Több mint félmillióval csökkent a látogatók száma . Viszont újabb nagy lépést sikerült tenni a női emancipáció terén: az ájulásig piáló vendégek csaknem fele idén hölgy volt.

A tavalyinál mintegy 400 ezerrel kevesebben, összesen 5,9 millióan vettek részt az idei müncheni Oktoberfesten, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztiválon.

A szeptember 19-én kezdődött és vasárnap zárult 182. Oktoberfest iránti visszafogottabb érdeklődés egyik oka lehet az, hogy a rendezvény ideje alatt esős volt az idő, de

sokakat riaszthatott el az illegális bevándorlók miatt bevezetett szigorúbb határellenőrzés és az Ausztriai felől érkező vonatforgalom korlátozása, szünetelése miatt

Hírdetés

is jóval kevesebb sörivó érkezett Münchenbe.A szervezők az előző évek statisztikái alapján rámutattak arra, hogy legutóbb 2009-ben, az Al-Kaida terrorfenyegetéseinek idejében csökkent 6 millió alá a látogatószám és ugyanez volt a helyzet 2001-ben a New York-i terrortámadás hatására.

A látogatók elmaradásával a sörfogyasztás is csökkent: a tavalyi 7,7 millióval szemben idén 7,3 millió liter sör fogyott. A fesztiválozók étvágya azonban nagyobb volt, mint tavaly: két ökörrel többet, 114-et fogyasztottak el a Terézia-réten iszogatók és a tavalyi 48-cal szemben idén 50 borjú húsát ették meg. Emellett nagyon népszerűek voltak a csirkéből készült fogások és sok sörfagyi is jól fogyott.

Alkoholmérgezést 628 vendég kapott, ez 72-vel kevesebb a tavalyinál,

a magukat ájulásig ivók csaknem 40 százaléka ezúttal azonban nő volt.

Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »