Na, most szívnak az oláhok: Putyin „Nagy-Moldova” térképével ajándékozta meg Igor Dodont

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadta Igor Dodont, a Moldovai Köztársaság elnökét, és tevékenysége méltatása mellett egy térképpel is kedveskedett kollégájának. Az Igor Dodonnal folytatott tárgyaláson Putyin támogatásáról biztosította Moldova területi integritását és tömbön kívüli, semleges státusának fenntartását. Kijelentette, hogy Moszkva kész közvetítőként és kezesként fellépni a Dnyeszeren túli konfliktus rendezésében.

Magyar Menedék - Chemtrail

Hírdetés

Az orosz elnök méltatta Dodont, amiért az felkereste a Dnyeszter menti szakadár köztársaságot, amivel tanúsította, hogy kész a konstruktív párbeszédre és az ország területi épségének helyreállítására. Putyin elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy Chisinău aktívabb szerepet akar vállalni a Független Államok Közösségében.

Kijelentette: Oroszország azt a tényt szem előtt tartva működik majd együtt Moldovával a kétoldalú gazdasági kapcsolatok helyreállításán, hogy a volt szovjet köztársaságnak érvényes társulási szerződése van az EU-val. Putyin szerint az a tény, ugyanúgy, mint Ukrajna esetében, kockázatot hordoz magában, ugyanakkor nem zárta ki az orosz-moldovai-uniós háromoldalú együttműködés lehetőségét.

Igor Dodon a közös sajtótájékoztatón azonban kijelentette, hogy a társulási szerződés csak addig lesz érvényben, ameddig pártja meg nem nyeri a következő parlamenti választásokat. Az orosz elnök egy, a XVIII. századi Moldva határait ábrázoló térképet ajándékozott Dododnnak, mely magába foglalja az egykori fejedelemség később Romániához került területeit is.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »