Na most már ne lacafacázzatok a Magyarországot fenyegető kontinensfoglalókkal!

A balkáni útvonalon jelenleg mintegy 80 ezer ember van, több államban – erről beszélt az M1-en a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György hangsúlyozta: idén is arra kell készülni, hogy elhúzódó és tartós ostrom alatt lesz a déli határ.

Magyar Menedék - Horthy-naptár

A magyar kormány ezt a típusú fenyegetést nagyon komolyan veszi. Úgy gondoljuk, hogy elhúzódó az idei évben kitartó ostrom alatt fog állni a határunk. Ezért nyújtottuk be a törvénytervezet módosítását a Parlamentnek, illetőleg döntött a kormány a közelmúltban egy második kerítéssor kiépítéséről – hangsúlyozta.

Hírdetés

A déli határon már meg is kezdődtek az előkészületek a második határzár megépítéséhez. A munkában fogvatartottak is részt vesznek. A Csongrád megyei részen már 25 kilométeren ki van jelölve a második kerítés nyomvonala. Bács-Kiskunban pedig 15 kilométeren állnak a tartóoszlopok.

A Híradó információi szerint hétfőtől elkezdik a drótháló kifeszítését is. És úgy tudjuk, hogy május elsejére teljesen elkészül a második védelmi vonal. Mind a 171 kilométeres szakaszon. Ez az új kerítés lényegében egy okoskerítés lesz, amely már mozgásérzékelő és hőkamerákkal is el lesz látva.

A kerítésből korábban Bátyszentgyörgy és Gara között már el is készült egy 10 kilométeres szakasz. A második határzárat a meglévő kerítés elé építik.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »