Na, most kezdődik igazán a „szélsőjobboldal” üldözése a nevében Németországban

Beismerte tettét az a „szélsőjobboldaliként számon tartott” férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy közvetlen közelről leadott fejlövéssel meggyilkolt egy magas beosztású helyi politikai tisztségviselőt a németországi Kassel járásban – jelentette be szerdán Berlinben Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter az MTI beszámolója szerint. Az antiszemitizmus és az idegengyűlölet nem tolerálható – húzta alá a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

A tárcavezető a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottsága zárt ülésének szünetében tett nyilatkozatában politikai gyilkosságként jellemezte az ügyet, és kiemelte, hogy Németország valamennyi állampolgárának el kell határolódnia a szélsőjobboldaliaktól.

Hírdetés

Az antiszemitizmus és az idegengyűlölet nem tolerálható – húzta alá a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa. Az ülésről kiszivárgott információk szerint a szövetségi legfőbb ügyészség abból indul ki, hogy a gyanúsított, Stephan E. egyedül, tettestársak nélkül gyilkolta meg Walter Lübckét, a kasseli tartományi államigazgatási hivatal vezetőjét, aki heves bírálatokat és halálos fenyegetéseket is kapott, amiért kiállt a Németországba érkező muszlim megszállók „befogadása” mellett.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »