Na mi a fene, ezt meg hogy? Vádat emelt az ügyészség kilenc ultraliberális ellen

Ha jobbosok lettek volna, akkor letöltendő…

Vádat emelt az ügyészség kilenc ember ellen, aki tavaly nyáron kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással akarta megakadályozni a Hungexpo területén, a Liget Budapest projekt keretében megkezdett építési munkálatokat – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Hírdetés

A vádirat szerint tavaly július 6-án délután a megvádolt kilenc ember az elkülönített építési területen felállított OSB-lapokat ütötte, rúgta, ledöntötte, és bedöntötte az Olof Palme sétányra nyíló, a biztonsági őrök által lezárt kapuk egyikét. Volt, aki felmászott a kerítésre és az ott elhelyezett geotextíliát szétvágta.

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a kilenc embert, és közérdekű munka kiszabását indítványozta a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.

Tavaly július 6-án reggel kezdték el bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítették a területet, miután a jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását. Számos tiltakozó ellenszegült, megakadályozva egy munkagép bejutását a területre. A rendőrök hatvanhárom emberrel szemben intézkedtek, közülük tizenkettőt előállítottak. Aznap este több százan vettek részt a Ligetvédők demonstrációján


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »