Na melyik párt kapott még helyet a Fidesz mellett a nagykátai bizottságokban?

22-ből 21 bizottsági helyet tartott meg magának a Fidesz Nagykátán az önkormányzati választás után, írja az egyik helyi lap, a hellokata.hu. A Pest megyei településen újraválasztották az ittas vezetésen kapott fideszes polgármestert, Dorner Gábort, a képviselőtestületnek hat kormánypárti tagja van. Négy ellenzéki az Ébredj Káta nevű szervezet színeiben jutott be a testületbe és egy embert a Független Kisgazdapárttól is bejutott kompenzációs listáról.

Ha arányosan osztották volna el a bizottsági posztokat, akkor jóval több helyet kellett volna felajánlaniuk a helyi egyesületnek. Ehelyett egyetlen posztra kérték fel egyik képviselőjüket, Kármán Katalin azonban visszautasította a pozíciót, mert arról senki nem egyeztetett vele.

Elítélték a fideszes polgármestert, részegen vezette az önkormányzati autót

Hírdetés

Ittas vezetés miatt 200 ezer forint pénzbírságot kapott Dorner Gábor, emellett 10 hónapra bevonták a B-kategóriás jogosítványát. Tavaly októberben, a felesége nevén levő alsóörsi nyaraló közelében, Balatonfüreden igazoltatták, miközben az önkormányzat tulajdonában álló járművet vezette. A reggeli órákban 0,8 ezrelékes alkoholszintet mértek a rendőrök Nagykáta fideszes polgármesterénél.

A Jogi, Szociális és Egészségügyi Bizottság ellenzék számára fenntartott helyét a Fidesz ezután felajánlotta Szabó Ákosnak, aki a Jobbikot a Mi Hazánkért, majd a Mi Hazánkat a Független Kisgazdapártért hagyta ott csaknem egy év leforgása alatt.

A testületi ülésen a frissen létrehozott tanácsnoki pozícióról is döntött a fideszes többség. A posztra Tóth István volt polgármestert találta legalkalmasabbnak Dorner Gábor, aki 620 ezer forintos havi fizetéssel honorálja majd a szakács végzettségű Tóth tanácsait. A fizetése egyébként kétszer annyi lesz így, mint a város alpolgármesteréé, Agócs Pálé.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »