Na még egy elmebaj

Eredetileg egy jó kis film címe, ami 50 értékes autó ellopásáról szól. Magyarországon a szakosodott bandát a Fidesz képviseli, csak éppen nem specializálódtak autókra. Gyakorlatilag mindet elloptak, ami nincs lehegesztve, vagy nem tűzforró. Ráadásul hosszú éveik voltak rá.

Ellopták a jövőnket. Nem aprózták, az egész népesség jövőjét lopták el – kivéve a csókosokét, habár azokéra sincs garancia.

Ellopták az ország hírnevét, ellopták a magyarok megbecsülését, ellopták a helyünket a világban.

Ellopták a nyugdíj megtakarításokat, ellopták az egészségpénztárt, ellopták a földeket és a vizeket. A levegőt még nem, de már dolgoznak rajta.

Ellopták a bizalmat, az önbecsülést, a reményt, a jobb, szebb jövőbe vetett hitet. Ellopták a nyugodt, békés öregkort, ellopták a kisgyerekek mosolyát, ellopták a gyerekszülés kedvét, ellopták a családot.

Ellopták az igazságot, ellopták a jogot, ellopták a segítőkészséget, ellopták a barátságot, ellopták a szerelmet.

Ellopták a múltat, ellopták az emberséget, ellopták hitet, a reményt, a szeretetet, ellopták az egyenes gerincet. Ellopták a lakhatáshoz való jogot, ellopták a munkához való jogot, ellopták az egyenlő bánásmódhoz való jogot, ellopták a tanuláshoz való jogot.

Hírdetés

Ellopták a becsületünket, ellopták a lelkünket. Ellopták a tisztességet, ellopták az együttérzést, ellopták a humánumot.

Ellopták a tűzhely melegét, az éléskamra teli polcait, a holnap biztonságát, ellopták sokaktól még az életet is.

A tolvajok fejedelme meg – nem, kérem, nem Robin Hood – maga a miniszterelnök, Orbán Viktor. Fagin mester hozzá képest kezdő kelet-londoni cockney. De társai sem különbek, versenyeznek a tolvajok fejedelmével a lopásban.

A lista nem teljes. Amit eddig nem loptak el, már lajstromba van véve, csak az időpont kérdéses.

Még négy év a tolvajtempóban, és csak a pucér seggünk marad. Azt valahogy nem akarják ellopni.
 
Ille István: Tolvajtempó


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »