Na, ezért nem lesz kormánybuktatás a tüntetésekből

Hónapok óta megy a pörgés azon, hogy vajon lesz-e kormánybuktatás a tüntetésekből. Ha igen, hogyan, ha nem, miért nem. Az MTA Politikatudományi Intézete most segítségünkre siet. A december 16-i demonstráción készült felmérésükből minden eddiginél világosabban kiderül, miért van eleve kudarca ítélve az egész történet.

A kutatás eredményei egyértelműen megmutatják, miért hülyeség külföldről pénzelt Majdantól és ukrajnai jellegű káosztól parázni, és miért illúzió Orbánék, vagy pláne az egész politikai elit eltakarodásáról álmodni. Egyszerűen azért, mert bármennyire is hajlamosak vagyunk a híradásokból az ellenkezőjét hinni, bármennyire is szeretnék görcsösen a tüntetések szervezői – valójában semmi új nincs a nap alatt. De tényleg, semmi.

A felmérésből kiderül, hogy a tiltakozásokon részt vevő emberek 70%a, már korábban is kinn volt valamelyik kormányellenes bulin, a legtöbben a Milla, vagy a Haha demonstrációiba, vagy akcióiba kapcsolódtak be. Vagyis jól hangzik, de nem igaz az, hogy a mostani megmozdulások olyan tömegeket vittek volna utcára, akik azelőtt sohasem politizáltak.

Hírdetés

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »