Na ennyire támadja az IÁ a zsidókat, ahol csak tudja

Az Iszlám Állam (IÁ) jelentkezett pénteken annak a támadásnak az elkövetőjeként, amelynek során előző nap rálőttek egy izraeli turistákra várakozó buszra a gízai piramisokhoz vezető főúton. Kairó csütörtökön bejelentette, hogy az incidensnek nincs köze a turistákhoz; a Három Piramis szálloda előtt várakozó buszt eltalált lövések a hotelre vigyázó biztonságiaknak szóltak.

Sajtójelentések szerint a turisták ugyan éppen a támadáskor hagyták el a szállodát, hogy felszálljanak a rájuk várakozó buszra, de egyiküknek sem esett bántódása. Az egyiptomi média szerint arab izraeliekről van szó, amit az izraeli külügyminisztérium is megerősített.

Az IÁ nevében a Twitter mikroblogra pénteken feltett közleményben ezzel szemben az áll, hogy "a zsidók és a szállodát őrző biztonságiak soraiban" is többen meghaltak, illetve megsebesültek. A dokumentum szerint a "kalifátus katonái" ezzel eleget tettek a terrorszervezet kalifája, Abu Bakr al-Bagdadi azon felhívásának, hogy "támadják a zsidókat, ahol csak tudják".

Hírdetés

Az egyiptomi belügyminisztérium biztonsági sajtófőnökének közleménye szerint körülbelül 15 álarcos fiatalember gyülekezett a szálloda környékén, majd kivonultak a főútra, és ahogy elhaladtak a hotel előtt, petárdákat lőttek az épület előtt álló biztonságiakra.

A közlemény szerint a rendőrök felléptek a csoporttal szemben, az egyik támadó ekkor sörétes fegyverrel lőtt a buszra. Egy elkövetőt elkaptak, a csoport többi tagjáról egyelőre nincs hír.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »