N1G

N1G

Nem tudjuk feloldani az N-t, vagyis nem tudhatjuk pontosan, ki lehet a geci, de most egy N arancs cikket fogunk idézni:

„Másodfokon durván súlyosbították a modern Magyarország első felségsértési ítéletét

Persze nem így hívják, hanem „információs adat” megsértésének.

A Veszprémi Törvényszék másodfokon eltiltotta foglalkozásának gyakorlásától az Orbán-interjú meghekkelésének bűnbakját.

A Veszprémi Naplótól már régebben (4 kollégájával együtt) elcsapott Földesi Gáborra 400 ezer forint bírságot szabtak ki és három évre eltiltották a lapszerkesztéstől – az ítélet jogerős.

Csupán emlékeztetőül, Földesit azzal vádolták, hogy ő tette bele Orbán 2016 karácsonyi interjújába az eredeti szövegben nem szereplő kitételeket. Konkrétan ezeket: nemcsak a pedagógusok bére, hanem „a kórházi hullák száma is emelkedik”, Magyarország pedig azért stabil ország a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét, „bár nem érdekelt minket”, és „minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez”.

Az elsőfokú ítélet még 240 ezres volt eltiltás nélkül, Földesi végig tagadta bűnösségét.

Az ítélkező tanács szerint első fokon a tényállást helyesen állapították meg, de a fellebbező ügyészségnek mégis igaza van, mert az ítélet túl enyhe volt. Magyarán Orbán Viktor meghekkelése, ha tetszik, meghamisítása szigorúbb büntetésért kiáltott, nehogy már megússza egy átlagfizetés körüli bírsággal, a munkája környékéről is el kellett kergetni. Megtörtént.

Hírdetés

Döntse el ki-ki magának, hogy a tárgyalóteremben a sajtó tekintélyének védelméről volt-e szó vagy szimpla felségsértésért vették el valakinek a kenyerét.”

Szóval „felségsértés” történt és „elvették valakinek a kenyerét”. Micsoda alávalóság!

És akkor most képzeljük el, hogy például a Magyar Nemzet interjút készít Karácsony Gergellyel. Majd az újságíró az elkészült szövegbe mindenki tudta és beleegyezése nélkül beleírogatni olyasmiket, amelyeket az interjúalany nem mondott, ellenben nagyon ártanak neki és a megítélésének. Tehát, csak a példa kedvéért:

„Fogalmam sincs, mit is kéne kezdeni ezzel a kurva várossal” – tette hozzá Karácsony Gergely.

„Azért akarok még több pénzt kizsarolni a kormánytól a Lánchídra, mert a többletet oda kell adnom a DK-nak kampánycélokra” – fogalmazott Karácsony Gergely.

„Semmiről nem dönthetek önállóan, Gyurcsány Ferenc döntéseit hajtom végre” – ismerte el Karácsony Gergely.

„Draskovics szerintem is egy rettenetes alak, de nem volt választásom” – mondta Karácsony Gergely.

„Szabó Tímea? Szabó Tímeától hányok” – fogalmazott Karácsony Gergely.

És akkor ez a „meghekkelt” interjú megjelenne a lapban, s persze kiderülne, hogy ezeket Karácsony nem mondta, hanem az „újságíró” írta bele önkényesen a válaszaiba.

Vajon mit követelne a N arancs, s nem pusztán az „újságíróra”, de természetesen az egész lapra vonatkozóan? Követelnék vajon nevezett azonnali eltávolítását a „szakmából”, méghozzá örökre? Vagy azt írnák, hogy szegényt nem szabad megfosztani a kenyerétől? És vajon felségsértésnek becézgetnék az ügyet, vagy a szemét propagandasajtó gátlástalan csalásának?

Nehéz kérdések ezek. Nyilván önök sem tudják a választ.

Miképpen arra sem, hogy ebben az esetben (és mindig, minden körülmények között, eo ipso, puszta létezésüknél fogva) ki lehet a titokzatos geci abban az ikonban, hogy N1G…

Mindenesetre most egy N arancs cikket idéztünk…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »