MZP a hibás!

Az új ballib szöveg: MZP a hibás.

Pedig ő csupán őszinte volt. Nem profi politikus, nem képes jól terelni. Hanem akkor is kiszalad szájából az igazság, ha ez éppen hiba.

A csúcskérdés itt mindig Ukrajna. Hogy a csúnya Gulyás Marci csőbe húzta MZP-t neves interjújában, ő meg beleesett a hatalmas csapdába.

Pedig hát nem MZP találta ki a ballib kampányt, mely évekkel ezelőtt 3 téma körül összpontosul:

  • korrupció, lopás – a téma senkit se érdekel pár budapesti ballib értelmiségit leszámítva,
  • jogállamiság – ez még az előző témánál is kevesebbeket érdekel,
  • nyugat és kelet, lásd Zorbán ki akar lépni az EU-ból, stb. – tulajdonképpen ez az egyetlen, mely kelt valamilyen érdeklődést, hiszen mindenki azonnal arra gondol: ezentúl majd vízum fog kelleni nyugatra (ami egyébként marhaság, a moldovai útlevél is vízummentes az EU-ban).

Hírdetés

MZP természetesen az utóbbira koncentrált. S hát az ukrajnai háború kiváló alkalom, hiszen adott a liberális narratíva: a csúnya keleti Oroszország gyilkolja a nyugatra törekvő hősies ukrán népet. Mi más lehetne a nyugatpárti válasz mint az ukránok támogatása?

Képzeljük csak el mi lett volna, ha MZP óvatosan válaszol, azaz nem áll ki határozottan az ukrán fél mellett, nem támogatja a fegyveres segítséget? A mértékadó ballib megmondóemberek napokig szidták volna mint Zorbán emberét és kriptoputyinistát!

MZP egyszerűen megtanulta akkorra, nem lehet a ballib táborban a megmondóemberek, az agytröszt ellenében politizálni, ott a legkisebb eltérés a pártvonaltól is árulásnak minősül.

Tulajdonképpen ez mindannyiunk, akik nem akarunk ballib kormányzást, a legnagyobb szerencsénk: a ballib tábor mindig a valóságot akarja hozzzáigazítani saját dogmáikhoz, s sose a dogmákon változtatni a valóság alapján.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »