Múzeumok Éjszakája Galántán

Múzeumok Éjszakája Galántán

A Galántai Honismereti Múzeum ismét bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája összeurópai programsorozatba. Ezúttal a Galántai Városi Művelődési Központtal együttműködve szervezik a programokat a város három nevezetes pontján: a múzeum főépületében kiállításmegnyitóra, a reneszánsz kastélyban előadásra, a neogótikus kastélyban koncertre és tűzzsonglőrök bemutatójára kerül sor, és veterán autók is láthatók lesznek  majd a két kastély körül. A programokra 13-tól 22 óráig várják a látogatókat. A belépés ingyenes.

A Múzeumok Éjszakája rendezvény 2005-ös indulása óta minden évben számos látogatót vonz Európa különböző múzeumaiba és galériáiba. A Galántai Honismereti Múzeum a kezdetek óta bekapcsolódik ebbe a rendezvénysorozatba és évről évre izgalmas programokkal várja a látogatókat.

Idén ismét a Galántai Városi Művelődési Központtal együttműködve szervezték az eseményeket a város három jellegzetes helyszínére kora délutántól késő estig. A programok 13 órától 22 óráig tartanak.

A MinDENT a fogakról című kiállítás témája a sztomatológia. A tárlat egy 20. század második feléből származó fogászati rendelő berendezését és a szájhigiénéhez kötődő tárgyakat vonultat fel.

A tárlat és a Múzeumok Éjszakája programsorozat hivatalos megnyitója a Galántai Honismereti Múzeum épületében lesz 17 órától. A múzeum 16:30-tól 22 óráig ingyenesen látogatható.

Hírdetés

A reneszánsz kastély nyitja ki elsőként a kapuit a látogatók előtt. 13 és 14 órakor már tárlatvezetéseket tartanak, majd 18:30 órakor kezdődik PhDr. Hana Kližanová Mária-ikonokról szóló szlovák nyelvű előadása. A kastély 13 és 22 óra között ingyenesen látogatható.

Az esti programok a neogótikus kastélyban folytatódnak. Az északi szárnyban 20 órakor kezdődik Karmen Ferenciová koncertje, a déli toronyban 18, 19, 20 és 21 órai indulással tartanak tárlatvezetéseket.

A délután és este folyamán veterán autókat is megtekinthetnek a látogatók a reneszánsz kastély előtt és a neogótikus kastély udvarán. A belépés mindegyik programra ingyenes.

Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található. További részleteket az Eseménynaptárunkban olvashatnak.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »