Múzeumok éjszakája a Szenci Városi Múzeumban – KÉPEKKEL

Múzeumok éjszakája a Szenci Városi Múzeumban – KÉPEKKEL

A Szenci Városi Múzeum munkatársai a közösségi oldalon értesítettek arról, hogy már ezen a szombaton várják a látogatókat a Múzeumok és Galériák Éjszakája 2021 című rendezvényükre. 

A járványellenes intézkedések fokozatos feloldásának köszönhetően idén a szokásos időpontban valósul meg a Múzeumok és Galériák Éjszakája című rendezvény Szencen.

2021. május 15-én, azaz már ezen a szombaton várja a látogatókat a Szenci Városi Múzeum 15.00 és 21.00 között, az épületben legfeljebb 20 fő tartózkodhat egyszerre. 

Hírdetés

A múzeum állandó tárlatainkon túl további kiállításokat tekinthetik majd meg az idelátogató múzeumbarátok.

Az „Önök hozták” című kiállítás az elmúlt 5 év gyűjteménygyarapításának a legérdekesebb darabjait mutatja be. Milan Žiak édesvízi halakat bemutató kiállítása a „Vizeink felszíne alatt” címet viseli.

Az érsekújvári Thain János Múzeum kiállítása „Első köztársaságok” címmel az 1918–1919-es évekbe kalauzolja el Önöket, miközben Ausztria-Magyarország megszűnésével, Csehszlovákia megalakulásával, a demarkációs vonalak változásával és a vonatkozó fegyveres konfliktusokkal foglalkozik.

Online-eseményként 19.00-tól egy előadást tekinthetnek meg, amelyben Mgr. art. Andrej Šoka restaurátor az egykori szenci uradalmi fogadó maradvány-épületének felújítási munkálatait mutatja be. Az előadás a Szenci Városi Múzeum közösségi oldalán lesz követhető.. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »