Művészek egy csoportja távozásra szólította fel Matovičot

Művészek egy csoportja távozásra szólította fel Matovičot

Richard Stanke színész és Ján Štrasser író felhívást fogalmazott meg az OľaNO elnöke, Igor Matovič címére, melyben felszólítják, hogy mondjon le pénzügyminiszteri posztjáról. A felhívást tartalmazó levelet több színész, rendező és zenész is aláírta, és a petíciós oldalon tették közzé.

„Tisztelt Igor Matovič, az OľaNO elnöke, pénzügyminiszter úr, sok minden választ el bennünket, de egy valami közös bennünk: mi sem akarjuk, hogy Szlovákiában ismét Robert Fico és pártja, a Smer-SD kerüljön hatalomra, ráadásul a fasiszták támogatásával, és hogy Szlovákia ismét maffiaállammá váljon“ – írják a bevezetőben.

Stanke a továbbiakban hangsúlyozza, értékeli mindazt, amit Matovič az igazságosságért tett a 2020-as választások idején, de mint írja, most még többet kell tennie, áldozatot kell hoznia az országért. „Ez az áldozathozatal a pénzügyminiszteri posztról való lemondása. Tudjuk, ez nem könnyű döntés, de bízunk benne, hogy képes lesz megtenni“ – szólítják fel Matovičot a lemondásra.

Hírdetés

Stanke a levélben ezt a lépést az 1969-es eseményekhez hasonlítja, amikor Neil Armstrong amerikai űrhajós a világon első emberként lépett a Holdra. Ekkor mondta a sokat idézett mondatot: „Kis lépés az embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek.“ Stanke így folytatja:

Stanke és Štrasser felhívásához olyan színészek csatlakoztak, mint František Kovár, Zdena Studenková, ifj. Marián Labuda, valamint Juraj Nvota rendező és Braňo Kostka zenész.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »