Muttinak is kezd meggyűlni a baja Juncker alkoholproblémái miatt

Muttinak is kezd meggyűlni a baja Juncker alkoholproblémái miatt

Kis híján dührohamot kapott Angela Merkel német kancellár, mikor megtudta, hogy Jean-Claude Juncker egy Theresa Mayjel folytatott botrányos vacsora titkos részleteivel szórakoztatja a sajtót.

A németországi kancellár meglehetősen dühösen fogadta a vacsora nem nyilvános részleteinek kiszivárogtatását: az április 26-i fogadáson ugyanis Juncker és Theresa May igencsak összekapott, természetesen Nagy-Britannia uniós kilépésével kapcsolatban. A Frankfurter Allgemeine Zeitung németországi napilap is úgy tudja, hogy Juncker nem éppen kedves szavakkal búcsúzott el a brit miniszterelnöktől.

“Tízszer annyi kétség közt távozok, mint amennyivel érkeztem” – vetítette elő a Brexit-megállapodás kudarcát Juncker, majd cinikusan hozzátette, hogy az Európai Unió nem egy golfklub, a britek ne számítsanak semmilyen kereskedelmi egyezségre.

Ezután felhívta Muttit, és telefonon szidta tovább a briteket. Állítólag arról panaszkodott Merkelnek, hogy a brit miniszterelnök álomvilágban él, elérhetetlen ábrándokat kerget. (Ezt a kancellár megismételte a Brexiről tartott beszédében a német parlamentben.)

Hírdetés

Azóta mindkét politikus egyre agresszívabban hangoztatja saját álláspontját a Brexit végleges megállapodásáról, de a vacsorán elhangzottak – amiket Jucker jóvoltából most már az egész világ ismer – arra is rámutattak, hogy a jelen esetben jóval többről van szó, mint egy szokásos diplomáciai csörtéről.

Sajtóinformációk szerint az Európai Bizottság 85 milliárd fontot próbál majd behajtani a britektől, ami Theresa May szerint egy rendkívül alantas húzásnak számít – főként, hogy a brit választások előtt terjedtek el a híresztelések. Juncker firenzei beszéde sem javított a helyzeten, mikor az angol nyelv relevanciájának “lassú, de biztos megszűnését” hangoztatta ujjongó uniós képviselők köreiben.

A Der Spiegelnek nyilatkozó Angela Merkel elmondta: ő is úgy gondolja, hogy Juncker állhat az ominózus vacsorai titkok kiszivárogtatása mögött.

(Híradó – Spiegel nyomán)

Juncker nem alkoholista, egy baleset miatt imbolyog folyton, de valamiért mindenki félreérti

Ilyen, ha valaki teljesen elissza az agyát: Juncker szerint a terroristák "idevalósiak, csak idegen hangzású nevet viselnek"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »