Mutti megfegyelmezné a német cégeket, hogy minél több "menekültet" alkalmazzanak

Mutti megfegyelmezné a német cégeket, hogy minél több "menekültet" alkalmazzanak

Csúcstalálkozóra hívta a legnagyobb német vállalatok vezetőit a németországi kancellár. A Bild értesülése szerint a jövő hónap elejére tervezett egyeztetésen Angela Merkel azt szeretné elérni, hogy a cégek minél több "menekültet" alkalmazzanak.

Tavaly több mint egymillió bevándorló árasztotta el Németországot, és a kormány azt akarja, hogy közülük minél többen és minél előbb kikerüljenek a munkaerőpiacra. Így szeretnék csökkenteni a szociális ellátórendszer terheit, és az országban tapasztalható munkaerőhiányt – írja a német lap szombati kiadása.

A Bild úgy tudja, Merkel szeretne nyomást gyakorolni a legnagyobb német vállalatok vezetőire, hogy kínáljanak minél több gyakornoki helyet migránsoknak. A szóban forgó cégeket több kritika is érte, amiért "vonakodnak attól, hogy segítsék a menekültek integrációját".

A cégek azzal érvelnek, hogy legtöbb bevándorló nem is beszél németül, képzetlenek, szaktudásuk nincs vagy nem megfelelő, ahhoz, hogy betöltsék ezeket a pozíciókat.

A kancellári hivatal egyelőre nem kívánta megerősíteni a szeptember 14-re tervezett találkozó hírét.

(Híradó – Bild – Reuters nyomán)

Hírdetés

A német vállalatvezetők háromnegyede rájött, hogy nem az orvosok, mérnökök és informatikusok özönlenek hozzájuk

Csak a hülye nem látta előre: a jövevények 3/4-e segélyből élősködik – az öngyilkos németek havonta ezer eurót adnak nekik

Már a német nagyvállalati vezetők is sokallják az afgán orvosokat, szír informatikusokat és eritreai mérnököket

Századvég: az érkezők 80-90 százaléka csak általános iskolát végzett – a bevándorlók társadalmi integrációja "nem túl sikeres"

Nem eléggé képzettek a "menekültek" ahhoz, hogy megállják helyüket a német munkaerőpiacon – liberális szíveket tört össze egy gazdaságkutató intézet

A "holnapután szakembereinek" 80 százaléka nem rendelkezik Németországban elfogadott képzettséggel

Berlinből kapják a pofont az orvosozó-mérnököző hazaárulók: "a bevándorlók 10%-a sem alkalmas munkára vagy képzésre"

Itt az új német csodafegyver: afgán orvos, szír informatikus és eritreai mérnök


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »