Mutatjuk, mikor és mennyiért utazhatunk nyáron vonattal Horvátországba

Mutatjuk, mikor és mennyiért utazhatunk nyáron vonattal Horvátországba

Nyitókép: sorger.sk

Korábban a Körképen is beszámoltunk arról, hogy a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) az osztrák Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) vasúttársasággal vonatjáratot indít Pozsonyból a horvátországi Splitbe. Amennyiben Splitet a saját autójával szeretné körbekocsikázni vagy körbemotorozni, ez sem jelent akadályt, hiszen a vonatra a gépkocsiját és a motorját is felpakoltathatja.

Mikor és mennyiért

A rendszeres vonatjárat a Pozsony–Split vonalon június 18-án indul útjára, és egészen szeptember 10-ig fog működni.

A vonatok mindig keddenként és péntekenként indulnak majd délután 16.00 óra előtt. Split és Pozsony között június 19-től szeptember 11-ig közlekednek majd a vonatok, az indulás mindig szerdánként és szombatonként lesz délután 17.00 óra előtt.

A konkurens RegioJet május 28-án indítja újtára a Horvátországba közlekedő vonatait. A nyári szezon kezdete előtt hetente háromszor indul vonat Horvátországba, míg a szünidőben naponta.

A turisták nyitott vagonban, különálló- vagy fekvőhelyes kupéban utazhatnak. A RegioJetnél az ár egy személyre 34,90 eurótól kezdődik, míg a négyfős kupéért nem egész 90 eurót kérnek.

Autóval és kutyával

Hírdetés

Aki az autóját is szeretné magával vinni Horvátországba, annak a gépkocsi szállításáért is fizetnie kell – a szállítási költség nem egész 110 eurótól kezdődik.

A ZSSK–ÖBB vonatain egy felnőtt személy számára az ülőhely nem egész 30 eurótól kezdődik, a gyerekek 15 éves korig féláron utazhatnak. A Double fekvőhelyre a vasúttársaság nem egész 90 eurót kér.

Két felnőtt egy gyerekkel (15 éves korig) és autóval együtt a Triple fekvőhelyért legkevesebb 305 eurót fizethet. Ebben az esetben az osztrák vasúttársaság korlátozott mennyiségű akciós menetjegyéről van szó.

Kutyát abban az esetben lehet felvinni az éjszakai vonatra, ha az utas egész kupét foglal le. A kutya számára a menetjegy 29 euróba kerül. Amennyiben speciálisan kiképzett kutyáról van szó, az ingyenesen utazhat és szájkosárra sincs szüksége.

A RegioJet Horvátországba tartó vonatain csak segítő kutyák utazhatnak, a házi kedvenceknek otthon kell maradniuk.

Vonattal Európába

A RegioJet Horvátországba tartó vonatai összeköttetésben vannak az autóbuszokkal, így a turistákat a horvát riviéra öt állomására tudják elvinni, északról egészen Dubrovnikig. Az idei újdonságok között ezúttal Montenegró is szerepel.

A ZSSK vonatait a horvátországi Spliten kívül más európai országokba is ki lehet használni, hiszen naponta közlekednek közvetlen vontjáratok Pozsonyból Zürichbe és vissza, valamint Kassáról Budapestre. A nyári hónapokban a ZSSK újabb összeköttetésekkel szeretné bővíteni a kínálatát, ilyen lesz például a Mezőlaborc–Lupkow, Poprád-Tátra–Muszyna, valamint a közvetlen Kassa–Kijev járat. Pozsonyligetfaluból egész évben el lehet utazni (szombatonként és vasárnaponként) Müzrzzuschlagba, a bécsi Alpokba.

SME/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »